Ombudsman för väljardialog och samtalskampanj

Vi söker nu en erfaren och driven ombudsman som vill vara med på vår utvecklingsresa och ta sig an uppdraget att utveckla och driva partikansliets arbete med väljardialog och samtalskampanj under 2017 och 2018.

Vi söker dig som är en kreativ lagspelare med god samarbetsförmåga som har lätt för att ta och upprätthålla såväl interna som externa kontakter. Du är ansvarsfull och har förmåga att ta egna initiativ. Du har kapacitet att driva och strukturera flera paralella projekt och arbetsområden och har en pedagogisk förmåga att få med dig kollegor och medlemmar i ett gemensamt arbete. Du har ett starkt driv samt vana att självstädigt planera såväl arbete som uppföljning och kan snabbt omprioritera och fatta snabba beslut. Du tycker om kommunikativa utmaningar och sammanfattar komplicerade saker på ett enkelt sätt.

Partikansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt att ge stöd till vår riksdagsgrupps arbete.

Dina arbetsuppgifter

Socialdemokraternas nationella arbete med väljardialog och samtalskampanj är ett centralt arbetsområde för att skapa opinion och vinna val genom att mobilisera och organisera våra sympatisörer, medlemmar och förtroendevalda. Arbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med olika funktioner på partikansliet i Stockholm och med partidistrikt och arbetarekommuner runt om i landet:

 • Organisera nationella kampanjer tillsammans med den socialdemokratiska folkrörelsen.
 • Ta kampanjarbetet vidare genom att utveckla metoder, kunskap och verktyg internt.
 • Utveckla kampanjorganisationen genom att genomföra utbildninger och ta fram pedagogiskt handledningsmaterial.
 • Förbereda kampanjarbetet och kampanjorganisationen inför de kommande valen.

Kompetenskrav 

Vi söker dig som har:

 • Kunskap av att driva och utveckla kampanjarbete i en intresseorganisation.
 • Vana av utåtriktat opinionsarbete i en folkrörelse.
 • Erfarenhet av att leda och utföra dörrknackning, och gärna ringkampanjer, hos väljare.
 • Stor vana att praktiskt leda projekt och utveckla verksamhet med olika intressenter.
 • Förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål med god samarbetsförmåga i en snabbt föränderlig arbetsmiljö.
 • Förmåga att kommunicera och uttrycka dig mycket väl i svenskt tal och skrift.
 • God kunskap om Socialdemokraterna och partiorganisationen.

 

Självklart delar du Socialdemokratins värderingar.

Placeringsort, anställningsform och tillträde

Tjänsten är placerad i Stockholm med lokaler i anslutningen till Riskdagen och är ett vikariat som sträcker sig till september 2018. Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse. Sysselsättningsgraden är heltid med oreglerad arbetstid.

Vi tillämpar kollektivavtal mellan KFO – Handelsanställdas förbund och Akademikerna.

Kontaktpersoner

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Johan Öhrn, tf chef avdelningen för Folkrörelse och kampanj 070-591 05 63
Henry Pettersson, facklig kontakt för Handels 070-591 13 51
Ulla Bab Rydbeck, facklig kontakt för Akademikerna 070- 513 13 97

Ansökan 

Du är välkommen med din ansökan till ombudsman_valjardialogsamtalskampanj@socialdemokraterna.se Bifoga personligt brev och CV. Skriv i ämnesraden på mejlet: ”Ombudsman_kampanj”. Skicka in ansökan så snart som möjligt då vi tillämpar löpande urval, dock senast den 31 januari.

Om oss

Socialdemokraterna är framtidspartiet i svensk politik. Vilken väg ska vi välja tillsammans, och vilken värld ska vi leva i? Dessa frågor är ständigt närvarande i vårt arbete med att förbättra samhället och människors livsvillkor. För att vinna människors förtroende behöver vi ha den mest relevanta nulägesanalysen, framtidsberättelsen och svaren på framtidens utmaningar och möjligheter. Partistyrelsens kansli är ett nav i detta arbete. Kansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt ge stöd till riksdagsgruppens arbete. Vi är närmare 85 anställda på kansliet.

 
 • dela på facebook
 • dela på twitter
 • Skriv ut