Ansvarig medborgarkontakter

Socialdemokraterna är framtidspartiet i svensk politik. Vilken väg ska vi välja tillsammans, och vilken värld ska vi leva i? Dessa frågor är ständigt närvarande i vårt arbete med att förbättra samhället och människors livsvillkor. För att vinna människors förtroende behöver vi ha den mest relevanta nulägesanalysen, framtidsberättelsen och svaren på framtidens utmaningar och möjligheter. Partistyrelsens kansli är navet i detta arbete. Kansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt ge stöd till riksdagsgruppens arbete. Vi är närmare 85 anställda på kansliet och söker nu en:

Ansvarig medborgarkontakter

Vi söker dig som kan vara ansvarig för och leda arbetet med att utveckla våra medborgarkontakter med sikte på valet 2018. Du är samhällsengagerad, allmänpolitiskt orienterad och uppskattar att ha kontakt med många människor. Du ska vara duktig på att förklara och prata så att människor förstår. Du är ansvarstagande och noggrann samt har lätt att planera och organisera arbetet och det är en självklarhet för dig att hålla deadlines.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet består i att via mejl, brev och telefon ha kontakt med medborgare som på olika sätt vill komma i kontakt med Socialdemokraterna och våra företrädare. I arbetet arbetsleder du även tre deltidsanställda.

Kompetenskrav

Du som har relevant kompetens för denna tjänst har:

 • Minst två års arbetslivserfarenhet av kommunikativa arbetsuppgifter.
 • God allmänpolitisk bildning.
 • Förmåga att kommunicera och uttrycka dig mycket väl i tal och skrift.
 • Medvetenhet om vikten av personlig integritet och sekretess.
 • Ett ansvarstagande förhållningssätt samt vana att arbeta mot och hålla deadlines.
 • Erfarenhet från Socialdemokraterna.

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av arbete i politiska eller idéburna organisationer och samarbete med förtroendevalda.
 • Dokumenterad erfarenhet som skribent.
 • Erfarenhet av att arbetsleda andra.
 • En akademisk examen eller motsvarande.

Då arbetsuppgifterna innebär att många andra är beroende av resultatet är det mycket viktigt att du jobbar transparent och strukturerat så att andra lätt kan täcka upp och avlasta vid arbetstoppar och frånvaro.

Vi förväntar oss att du delar socialdemokratins värderingar.

Placeringsort, anställningsform och tillträde

Tjänsten är placerad i Stockholm och är en visstidsanställning med tillträde omgående eller enligt överenskommesle och sträcker sig till och med den 15 oktober 2018. Sysselsättningsgraden är heltid med oreglerad arbetstid.

Vi tillämpar kollektivavtal mellan KFO – Handelsanställdas förbund och Akademikerna.

Kontaktpersoner
Upplysningar om tjänsten lämnas av:

 

Kommunikationschef Lisa Hedin lisa.hedin@socialdemokraterna.se
Henry Pettersson, facklig kontakt för Handels 070-591 13 51
Ulla Bab Rydbeck, facklig kontakt för Akademikerna 070- 513 13 97

Ansökan    
Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev till  medborgarkontakter@socialdemokraterna.se. Skicka in din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval, dock senast 31 jan OBS! Skriv i ämnesraden på mejlet: ”Medborgarkontakter”

 

 

 • dela på facebook
 • dela på twitter
 • Skriv ut