Kommunikatör

Socialdemokraterna är framtidspartiet i svensk politik. Vilken väg ska vi välja tillsammans, och vilken värld ska vi leva i? Dessa frågor är ständigt närvarande i vårt arbete med att förbättra samhället och människors livsvillkor. För att vinna människors förtroende behöver vi ha den mest relevanta nulägesanalysen, framtidsberättelsen och svaren på framtidens utmaningar och möjligheter. Partistyrelsens kansli är navet i detta arbete. Kansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt ge stöd till riksdagsgruppens arbete. Vi är närmare 85 anställda på kansliet och söker nu en:

Kommunikatör med ansvar för medlems- och internkommunikationen i partiorganisationen

Vi söker nu en erfaren och driven kommunikatör som vill vara med på vår utvecklingsresa och ta sig an uppdraget att utveckla och driva Socialdemokraternas medlems- och internkommunikation.

Vi söker dig som är en kreativ lagspelare med god samarbetsförmåga som har lätt för att ta och upprätthålla såväl interna som externa kontakter. Du är ansvarsfull och har förmåga att ta egna initiativ. Du har kapacitet att driva och strukturera flera paralella projekt och arbetsområden och har en pedagogisk förmåga att få med dig kollegor och medlemmar i ett gemensamt arbete. Du har ett starkt driv samt vana att självstädigt planera såväl arbete som uppföljning och kan snabbt omprioritera och fatta snabba beslut. Du tycker om kommunikativa utmaningar och sammanfattar komplicerade saker på ett enkelt sätt.

Partikansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt att ge stöd till vår riksdagsgrupps arbete. Socialdemokraterna har idag närmare 100 000 medlemmar, 2 700 föreningar, 290 arbetarekommuner och 26 partidistrikt. 


Dina arbetsuppgifter
Medlems och internkommunikation är ett centralt verktyg för att engagera, organisera, samordna och leda folkrörelsen Socialdemokraterna. Arbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med olika funktioner på partikansliet i Stockholm och med partidistrikten runt om i landet, kommunicera med våra medlemmar, förtroendevalda och anställda genom att:

 • Ta fram förslag på och jobba med olika metoder och verktyg för hur vi ska utveckla och samordna medlems- och internkommunikationen.
 • Bedriva redaktionell utveckling, samordning och drift av intranät och medlemsportal.
 • Utföra kommunikationsaktiviteter genom intranät, nyhetsbrev, interna sociala medier etc.
 • Framställa pedagogisk dokumentation, arbetsmaterial och sammanställningar.
 • Förbereda internkommunikationsarbetet i de kommande valorganisationen.


Kompetenskrav

Vi söker dig som har:

 • Stor erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete.
 • Har relevant högskoleutbildning.
 • Erfarenhet av att praktiskt leda projekt och utveckla verksamhet med olika intressenter.
 • Förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål med god samarbetsförmåga i en snabbt föränderlig arbetsmiljö.
 • Erfarenhet av att driva och utveckla det redaktionella arbetet i intranät, webb och sociala medier.
 • Förmåga att kommunicera och uttrycka dig mycket väl i svenskt tal och skrift.

  Det är meriterande om du har: 

 • Erfarenhet av medlems- och internkommunikation från arbete i annan större folkrörelse eller medlemsorganisation.
 • Erfarenhet av att arbeta med bildredigering.
 • God kunskap om Socialdemokraterna och partiorganisationen


Självklart delar du Socialdemokratins värderingar.

Placeringsort, anställningsform och tillträde

Tjänsten är placerad i Stockholm med lokaler i anslutningen till Riksdagen och är en tillsvidareanställning med provtjänstgöring. Tillträde är omgående eller enligt överenskommeslse. Sysselsättningsgraden är heltid med oreglerad arbetstid.

Vi tillämpar kollektivavtal mellan KFO – Handelsanställdas förbund och Akademikerna.

Kontaktpersoner
Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Johan Öhrn, tf chef avdelningen för Folkrörelse och kampanj 070-591 05 63
Henry Pettersson, facklig kontakt Handels 070-591 13 51
Ulla Bab Rydbeck, facklig kontakt för Akademikerna 070- 513 13 97

Ansökan    
Du är välkommen med din ansökan till kommunikator@socialdemokraterna.se Bifoga personligt brev och CV. Skriv i ämnesraden på mejlet: ”Kommunikatör”. Skicka in ansökan så snart som möjligt då vi tillämpar löpande urvel, dock senast den 31 januari.

 

 

 

 

 

 • dela på facebook
 • dela på twitter
 • Skriv ut