Två digitala kommunikatörer till partikansliet

Partikansliets uppdrag är att stärka och utveckla framtidens folkrörelse, skapa förutsättningar för partiets långsiktiga politikutveckling och opinionsbildning samt ge stöd till den socialdemokratiska riksdagsgruppens arbete. Socialdemokraterna har närmare 85 anställda på kansliet. Vi söker nu två digitala kommunikatörer.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med de övriga medarbetarna på kommunikationsavdelningen bidra till att vi sprider och förmedlar våra värderingar och vår politik på ett professionellt och nyskapande sätt i sociala medier, på vår webb och genom våra olika digitala kampanjer.

Du har en vass penna och en god känsla för hur ett budskap eller en kampanj får spridning och engagerar. Du har erfarenhet av att arbeta som social media manager, webbredaktör, copywriter, med politiskt skrivande, med PR eller motsvarande erfarenheter. Du är också en van projektledare och kan hålla många processer igång samtidigt.

Tjänsten digital kommunikatör kommer att tillhöra kommunikationsavdelningen och ingå i ett team med bl.a. webbstrateg, digitala producenter och digitala kommunikatörer. Arbetstempot kommer bitvis att vara högt och krävande.

Kompetenskrav

Vi vill att du har:

  • en akademisk examen inom kommunikation, eller motsvarande utbildning såsom exempelvis Berghs eller Hyper Island
  • erfarenhet av att jobba med sociala medier och PR. Minst två års erfarenhet av att arbeta med skrivande tex. på reklambyrå, PR-byrå, inom politik eller som journalist.
  • en mycket god retorisk och stilistisk förmåga i tal och skrift
  • förmåga att anpassa budskap till olika målgrupper och kanaler.
  • erfarenhet av att självständigt driva digitala projekt/kampanjer.

Det är också bra om du har:

  • erfarenhet av att arbeta med kommunikation i en folkrörelse/idéburen organisation.
  • grundläggande CRM-kunskap och erfarenhet av att producera nyhetsbrev eller mailcopy.

Du delar självklart socialdemokratins värderingar.

Tillträde

Snarast.

Placeringsort och anställningsform

Placeringsorten är Stockholm. En tjänst är en tillsvidareanställning med sex månader provanställning, en tjänst ett vikariat tom 2018-12-31. 100 % sysselsättningsgrad och oreglerad arbetstid. Vi tillämpar kollektivavtal mellan KFO-Handelsanställdas förbund.

Kontaktpersoner

Upplysningar om tjänsterna kan lämnas av Charlotta Ulvenlöv, 08-786 58 91 webbstrateg eller Lisa Hedin, 08-786 42 51, kommunikationschef.

Fackliga kontakter:
Peter Öhman för Handels: 070-623 42 88
Ulla Bab Rydbeck för SACO: 08-786 43 73

Ansökan och sista ansökningsdag

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev

Skicka in din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval. Sista ansökningsdag är 10 oktober men rekrytering kan komma att ske löpande.

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut