Kära framtid

Kära framtid. Så heter Socialdemokraternas valmanifest för ett bättre Sverige. För alla. Det handlar om att nå målen om lägre arbetslöshet, en skola i europeisk toppklass samt bättre vård och minskade klyftor.

- Det som vi presenterar idag är det första steget i ett gemensamt framtidsprojekt där alla kan känna sig delaktiga. Det är en kraftsamling för att Sverige ska hålla ihop, sade Stefan Löfven på en pressträff på Grillska gymnasiet i Stockholm där han tillsammans med Carin Jämtin, Magdalena Andersson och Mikael Damberg presenterade vårt valmanifest 2014.

Sverige är ett bra land att leva i. Men idag känner många att något håller på att gå sönder. Arbetslösheten är högre än när högerregeringen tillträdde. Kunskapsresultaten i skolan har sjunkit i sju år. Vården går på knäna. 

Vår uppgift de kommande fyra åren är att hålla samman Sverige. Vi gör det genom att låta jobben, skolan och välfärden gå före skattesänkningar och privatiseringar.

Valmanifest

Kära framtid består av fyra delar: 

Mer information

Valmanifest: Kära framtid, valmanifest för ett bättre Sverige. För alla. (PDF) 

Presentation: Kära framtid, valmanifest för ett bättre Sverige. För alla. (PDF)

Tabell: Reformtabell (PDF) 

DN Debatt: Reformer för 40 miljarder 

Vallöften: Här hittar du en översikt av våra vallöften och utspel kopplade till valmanifestet. Fokus är jobb, skola och välfärd.

Film på Youtube: Kära framtid 

Webbsändning från presskonferensen 2 september 2014: 

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut