Första Maj 2008

                                      

Mona Sahlin talade inför över 7000 åhörare på Götaplatsen i Göteborg på Första Maj.

- Vi behöver en kompetensförmedling som tar tillvara den kompetens och mångfald som finns därute, sa Mona Sahlin i sitt tal.

Mona Sahlin talde också om a-kassan vid eventuell valseger 2010. 

-Målet är att 80 procent av löntagarna ska ha ut 80 procent av sin lön i a-kassa, sade hon. 

Hon angrep också regeringen:

-Moderaterna har alltid samma lösningar på problemen: Sänk skatten. Det är inte den politik Sverige behöver.

 - Socialdemokraternas jobbpolitik är att s vill konkurrera med kunskap och inte låga löner. Där går den stora skiljelinjen mellan regeringen och socialdemokraterna.

Mona Sahlin talade om förslaget att arbetsförmedlingen också ska se till att arbetslösa får kontakt med högskolor och folkhögskolor så att de får rätt kunskap för att få jobb.

– Vi vill gå vidare med arbetsförmedlingen, delar av den kan byggas om till en kompetensförmedling som utnyttjar den mångfald av utbildning och vilja till kompetens som finns ute.

– Det behöver Sverige idag för vad, mina vänner, hjälper det att någon söker 153 lediga jobb i veckan om man inte har de kvalifikationer och den kompetens som behövs, sa Mona Sahlin.

– Nu behöver vi bygga och vi måste bygga billigt och vi måste rädda hyresrätten, sa Mona Sahlin med adress till bostadsminister Mats Odell och den utredning som presenterades tidigare i veckan.

 

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut