Socialdemokraterna tillsätter en ungdomspanel


Vid en fullsatt presskonferens på måndagen släppte Mona Sahlin nyheten att socialdemokraterna tillsätter en ungdomspanel.

- Om politiken är i kris idag så blir den inte mindre om ungdomar känner att samhället sviker dem, sa hon.

Mona Sahlin betonade att partierna och inte minst socialdemokratin har lyssnat för lite till de unga, och kanske framförallt till unga utanför den egna rörelsen.

Ungdomspanelen, som tillsätts till hösten, är tänkt att bestå av ett trettiotal unga från tonåringar upp till 25-åringar.

- Jag tänker mig ett tvärsnitt av ungdomar, inte bara socialdemokrater, utan ungdomar som kanske slitit med ungdomshus eller mot rasism, som försökt få igång arbete mot mobbning i sin kommun, eller bara är hopplöst sura på alla oss politiker, sa Mona Sahlin. 

Panelmedlemmar höll tal med Mona
Danish Sial från Bandhagen i Stockholm och Emeli Lanninge från Eskilstuna, som båda kommer att sitta med i ungdomspanelen, fick ta ordet redan i samband med Mona Sahlins tal i Almedalen:

- Borgarna vill ha  betyg som ett sorteringsverktyg för de som är bättre och sämre. Om det är något som sabbar en ung människa är det att få höra att ”du duger inte”, sa Emeli apropå borgarnas skolpolitik.

- Vi från 80-talsgenerationen är den första generation som kommer få det sämre än våra föräldrar. Samtidigt är det på våra axlar framtiden kommer att byggas. Om vi inte får ta del av arbetsmarknaden och få ett eget boende kan ett helt lands framtid stå på spel, sa Danish.


Emeli Lange och Danish Sial, Foto: Peter FrejhagenDanish Sial, Foto: Peter Frejhagen
Emeli Lanninge och Danish Sial

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut