- TeliaSonera reades ut

– Låga ambitioner ger ett lågt pris. Regeringens brådska och det faktum att det är ideologi istället för affärsmässighet som styr utförsäljningarna gjorde att TeliaSonera reades ut, säger Tomas Eneroth i en kommentar.

Riksrevisionen slår i en granskningsrapport fast att regeringens utförsäljning av 9 procent i TeliaSonera förra våren gjordes med en rejäl rabatt. I rapporten konstateras också att regeringen gjort lite för att få ett bättre pris. Regeringen avfärdar kritiken som osaklig.

– Förra året konstaterade Riksrevisionen att regeringens utförsäljningar stred mot grundlagen och nu blir det tydligt att regeringen hellre säljer snabbt än till ett bra pris. Mats Odell borde ta till sig av kritiken istället för att försöka tysta den, säger Eneroth.

– Ju hårdare kritik han får desto mer bråttom tycks Mats Odell få med utförsäljningarna. I morgon fattas beslut om att Posten ska börsintroduceras och redan om ett år ska vartannat Apotek ha sålts ut. Det kan komma att stå svenska skattebetalare mycket dyrt, säger Eneroth.

För mer information:
Tomas Eneroth
vice ordförande näringsutskottet
070-530 42 24

Daniel Färm
pressekreterare
070-650 12 09

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut