Sveriges socialdemokrater emot bloggregistrering

- Att reglera eller avgiftsbelägga bloggare är helt fel, säger Europaparlamentarikern Åsa Westlund. Bloggen är ett verktyg för alla som vill förmedla sina åsikter fritt och öppet.

Europaparlamentets kulturutskott har lagt fram ett så kallat initiativbetänkande där det bland annat föreslås att bloggar ska kunna avgiftsbeläggas och regleras. Förslaget kommer från den estniska Europarlamentarikern Marianne Mikko socialdemokratisk ledamot i Kulturutskottet. Förslaget stöddes av både konservativa och liberala ledamöter. Betänkandet röstades igenom i Kulturutskottet i juni och i september ska hela parlamentet rösta i frågan.

- Jag tror det är en liten minoritet i Europaparlamentet som vill reglera och avgiftsbelägga bloggar, säger Åsa Westlund. Och naturligtvis kommer vi i den svenska socialdemokratiska delegationen rösta emot sådana förslag.

- Jag har själv en blogg där jag framför mina åsikter om samhället och politiken, avslutar Åsa Westlund. Och jag tycker det är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med människor och utbyta åsikter.

- Istället för att tycka till om bloggandet borde Europaparlamentet ägna sig åt de stora viktiga frågorna där vi har bestämmandemakt, säger Åsa Westlund. Som exempelvis miljö- och energifrågan.

Kontaktinformation:

Åsa Westlund, Europaparlamentariker, 0705-690 144
Paula Burrau, presschef, +32 476 90 91 57

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut