Inga nya EU-regler för bloggare

På initiativ av den svenska socialdemokratiska Europaparlamentarikern Inger Segelström kommer Europaparlamentets socialistgrupp inte att ställa sig bakom förslaget om att reglera bloggare och bloggande.

Debatten gick het, inte minst i Sverige, efter att betänkandet om mediekoncentration och mediepluralism inom EU antagits i Europaparlamentets Kulturutskott i slutet av juni. I det nya förslaget som ska beslutas om under Europaparlamentets session i slutet av september finns fortfarande en rad olyckliga skrivningar kring bloggandet kvar. Socialistgruppen har nu enats om att inte ställa sig bakom dessa. 

- Jag tycker att det är viktigt att människor fortsätter att blogga, det berikar samhällsdebatten, kommenterar Inger Segelström. Några nya regler behövs inte. Det finns redan idag existerande lagstiftning om att man inte får kränka andra eller begå brott på Internet, säger Inger Segelström. 

- Det är bra att vi har en bred enighet inom Socialistgruppen så här innan omröstning, säger Inger Segelström. Vi får hoppas att Christoffer Fjellner (m) nu lyckas få sin grupp att göra detsamma, så att vi får en majoritet i hela parlamentet. 
  
Kontakt:
Inger Segelström, Europaparlamentariker 0703-12 40 03

Andreas Sjölander, politiskt sakkunnig +32-478-20 68 80  

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut