Regeringen handfallen inför accelererande inflation

- Svenska hushåll känner av den höga inflationen – maten blir dyrare och räntorna på huset går upp. Men regeringen har ännu inte presenterat några förslag som bidrar till att minska inflationstrycket. Det säger Thomas Östros, socialdemokraternas ekonomiske talesman med anledning av att finansminister Anders Borg vid flera tillfällen deklarerat att han inte känner någon oro för inflationen.

- Regeringen står handfallen inför den accelererande inflationen. Finansministern har vid flera tillfällen deklarerat att han inte känner någon oro för inflationen. I vårpropositionen i april skrev regeringen att inflationen skulle avta. Men inflationen accelererar. Inflationssiffran för juli landade på hela 4,4 procent - den högsta sedan den förra borgerliga regeringen.

- Svenska hushåll känner av den höga inflationen – maten blir dyrare och räntorna på huset går upp. Men regeringen har ännu inte presenterat några förslag som bidrar till att minska inflationstrycket. Vi blickar därför fram emot en höst med allt högre räntor, allt lägre ekonomisk aktivitet och allt mindre marginaler för svenska folket.

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut