Regeringen för väljarna bakom ljuset!

Posten, Apoteket och SJ ska ägas av staten. Det tycker en majoritet av svenskarna, enligt en ny undersökning som gjorts av SEKO och som det går att läsa om i Dagens Nyheter. Undersökningsföretaget Novus Opinion har frågat 2 000 svenskar vilka bolag de tycker staten ska ha kvar eller sälja. Posten är det företag som hamnar i topp när det gäller svenskarnas inställning till vilka företag som staten ska fortsätta äga. 61 procent anser att Posten ska vara statligt ägd. Apoteket och SJ vill svenska folket också behålla.

 

Tomas Eneroth, näringspolitisk talesman kommenterar:

 -   Regeringen har fört väljarna bakom ljuset. Utförsäljningarna saknar stöd hos svenska folket. Men trots det rullar de på i en allt snabbare takt. Två företag har redan sålts och två nya, Posten och Apoteket har lagts till utförsäljningslistan och behandlas nu av riksdagen.

–   Det verkar vara viktigare för den borgerliga regeringen att sälja ut snabbt än att få ett bra pris. Inte heller verkar man vara intresserad av vilka konsekvenser utförsäljningarna får för samhällsservice, jobb eller läkemedelspriser.

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut