Mona Sahlin kräver svar om jobben

Suveränt utmanade Mona Sahlin de passiva borgerliga partiledarna i riksdagens partiledardebatt. Samtidigt fick vi bevittna hur statsminister Fredrik Reinfeldt inte med ett ord nämnde den fråga som nu tornar upp sig som valets största, nämligen ungdomsarbetslösheten.

Arbetslösheten i Sverige beräknas stiga till 12 procent och ungdomsarbetslösheten är redan idag hela 25 procent - näst högst i Europa. Eftersom moderaterna inte heller i sitt valmanifest nämnde ungdomsarbetslösheten, är det tydligt att de inte vill bekämpa den, utan bollar frågan som en het potatis mellan Stockholm och Bryssel. Först säger Reinfeldt att krisen kommer utifrån och att Sverige inte kan göra något åt den. Sen säger Moderaternas förstanamn på listan Gunnar Hökmark att "Det är inte EU:s uppgift att ta hand om arbetslösheten. Det får medlemsländerna klara ut själv".

Nu är det dags för Moderaterna att svara. Mona Sahlin ställde följande frågor till statsminister Fredrik Reinfeldt i dagens Riksdagens partiledardebatt:

Var, Fredrik Reinfeldt, ska politiken för jobb föras?

Hur, Fredrik Reinfeldt, ska kampen mot arbetslösheten bedrivas?

Vem, Fredrik Reinfeldt, tar ansvar för jobben i Sverige?

Det är hög tid att Sveriges statsminister börjar ge besked.

 

 Läs hela Mona Sahlins anförande

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut