S lanserar Stockholmskampanj

Socialdemokraterna presenterade på en ny Stockholmskampanj vid en pressträff onsdag den 26 maj.

Stockholmskampanjen presenterades av de tre vallokomotiven Thomas Östros, Thomas Bodström och Carin Jämtin. Vid pressträffen redogjordes för fyra viktiga Socialdemokratiska besked om Stockholmarnas ekonomi.

- Vi är övertygade om att Sverige och Stockholm behöver en ny färdriktning med sunda statsfinanser, fler jobb och minskade klyftor, sade Thomas Bodström

- En villa i Danderyd innebär idag lika hög fastighetsskatt som ett radhus i Farsta, det är inte rimligt. Med vårt förslag på fastighetsskatt får 92% i Stockholms län oförändrad eller sänkt fastighetsskatt, sade Thoms Östros.

- Vi vill investera nära 2 miljarder kronor av statliga medel i höjd kvalitet i Stockholms sjukvård, i skolor och förskolor. Vi vill också använda 100 miljoner för att göra barnomsorgen mer tillgänglig på kvällar och helger, sade Carin Jämtin.

  • Rättvisare fastighetsskatt - Vi kommer ta bort uppskovsskatten. Kostar ditt hus ca 6 miljoner kronor får du ingen ändring av avgiften. En begränsningsregel skyddar dem med små inkomster.
  • Utvidgat ROT-avdrag - klimatbonus för radhus, villor, ägarlägenheter och bostadsrättsföreningar som genomför enegrieffektiviseringar.
  • Rättvisare inkomstskatt - Vi höjer skatten för dem som tjänar mer än 40 000kr i månaden. För dig som tjänar mindre än 40 000kr inför vi en trygghetsväxling som gör att kostnaden för medlemsskap i a-kassan sänks till 80kr. 
  • Höjt tak i tillfälliga föräldrarpenningen - Ni som tjänas upp till 30 000kr i månaden får 80 procent i ersättnig när ni är hemma och tar hand om sjukt barn.

 

Läs hela debattartikeln med alla samlade förslag för Möjligheternas Stockholm

Läs mer om fastighetsskatten

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut