2009 - ett år som har handlat om jobben

 

Sjutton youtubeklipp får sammanfatta 2009 - från Framtidsdagarna i Västerås till jobbkongressen i Älvsjö.

2009 inleddes med Framtidsdagar i Västerås. Trots en riktigt kall dag samlades tusentals på Stortorget för att lyssna på Mona Sahlin. Partiet fick också en ny partisekreterare, Ibrahim Baylan, den 26 februari.

I april utsåg Mona Sahlin sitt lag - de personer som var huvudfördedragande på jobbkongressen.

Första maj firades med rekordlånga tåg runt om i Sverige. Mona Sahlin talade inför 6000 personer i Malmö. Det blev också startskottet för valrörelsen inför valet till Europaparlamentet.

Marita Ulvskog toppade socialdemokraternas lista och valdes till parlamentet tillsammans med sex andra socialdemokrater. Dörrknackning var en av de metoder som användes i valrörelsen, en förberedelse för hela partorganisationen inför den stora samtalskampanjen som väntar 2010.

Under våren lanserade Socialdemokraterna Mitt S - en webbplattform som används för att rekrytera valarbetare och göra det enkelt för var och en att engagera sig politiskt. För detta arbete utsågs socialdemokraterna.se till bästa partisajt av Internetworld i oktober.

Mona Sahlin höll sitt årliga tal i Almedalen och fick sällskap med Marit Bergman. Den 6 september var det rödgrön dag i Kungsträdgården. Ett år före valet samlades tusentals i Kungsan för att lyssna på partiledare och språkrör. Många ur den svenska artisteliten fanns på plats.

Årets höjdpunkt var jobbkongressen i Älvsjö. 1107 motioner behandlades under fem dagar. Nya politiska riktlinjer antogs.

"Vi socialdemokrater har idag den starkaste jobbpolitiken. En politik för full sysselsättning i en ny globaliserad ekonomi. En starkare arbetslinje. En modern syn på entreprenörskap. Vi viker inte en tum – arbete åt alla!" sade Mona Sahlin i sitt avslutningstal. 

Gott nytt år!

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut