Vad gör socialdemokraterna?

Socialdemokraterna finns i alla Sveriges kommuner. Vi har drygt 100 000 medlemmar och tillsammans arbetar vi för att skapa ett mer rättvist och jämlikt samhälle. Vi gör en massa olika saker:

  • Vi har politiska företrädare i fullmäktigeförsamlingar, nämnder, kommunstyrelser och i Riksdagen. Där jobbar vi för att genomföra det vi tycker, bland annat jobbar vi med att skapa förutsättningar för att människor ska kunna arbeta och få utbildning, att kvinnor och män ska få lika förutsättningar och chanser i livet och utveckla vår gemensamma välfärd. Genom våra representanter i Europaparlamentet arbetar vi bland annat mot internationell brottslighet och miljöförstöring.

  • Vi arrangerar studiecirklar, kurser, demonstrationer och andra saker som hör föreningslivet till. Till exempel arbetar vi aktivt mot rasism. Eftersom vi är en av Sveriges största folkrörelser är det självklart att vi också genomför en mängd olika föreningsaktiviteter.
  • Vi samarbetar mycket tillsammans med LO och den svenska fackföreningsrörelsen. Alla har rätt till ett jobb. Tillsammans jobbar vi för en schysst arbetsmarknad med rättvisa löner och avtal.

  • Vi bedriver en lång rad internationella projekt, bland annat i Palestina och Israel, Vitryssland, Moldavien, Sydafrika, Namibia, Brasilien och Filippinerna. Tillsammans med socialdemokratiska organisationer i hela världen jobbar vi för en rättvis värld utan barnarbete, svält och förtryck. Det gör vi bland annat genom ESP, det Europeiska Socialdemokratiska Partiet, som är en samorganisation för socialdemokratiska partier i Europa.
  • Det finns flera socialdemokratiska organisationer i Sverige. Vi jobbar mycket tillsammans med dessa socialdemokratiska sidoorganisationer. Det är bland annat SSU (Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund), S-kvinnor (Det Socialdemokratiska Kvinnoförbundet), Broderskap och Socialdemokratiska studentförbundet.

Du kan läsa mer om detta under länkarna nedan.
Socialdemokraternas internationella arbete
Socialdemokratiska sidoorganisationer

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut