Ylva Thörn

Ylva Thörn Foto: Mattias Vepsä

Ylva Thörn utsågs av partistyrelsen till biträdande partisekreterare från och med den 1 december 2012. Ylva Thörn kommer i rollen som biträdande partisekreterare fokusera på de facklig-politiska frågorna.

-  Mitt uppdrag är att skapa en dialog med fackföreningsrörelsen för att kunna forma en arbetslivspolitik från arbetstagarnas perspektiv. Samarbetet mellan fackföreningarna och socialdemokraterna måste breddas och utgå från dialog och utbyte av kunskap, säger Ylva Thörn.

 - Det första jag kommer att göra är att ta kontakt med LO-förbundens ledningar. Jag vill veta hur deras förutsättningar har förändrats under de 6 år Sverige haft borgerligt styre. Vi måste blicka framåt och då ta avstamp i hur verkligheten för löntagarna ser ut idag inte hur det var förr. Jag kommer också öppna för en dialog med tjänstemannafacken utifrån samma perspektiv.

- Politik är kul. Jag vill vara med och förändra - inte genom att sitta vid kaffebordet och bara tycka. Jag vill vara med och förändra för många och inte för några få. Därför ser jag fram emot att nu sätta igång och arbeta politiskt. Min tidigare erfarenhet som förbundsordförande i Kommunalarbetarförbundet gör att jag har ett brett kontaktnät i fackföreningsrörelsen. Det är en viktig resurs som jag tar med mig in i det nya uppdraget som biträdande partisekreterare, avslutar Ylva Thörn.

Bakgrund Ylva Thörn

  • Familj: Gift, ett barn och en katt
  • Bor: Segeltorp, Huddinge
  • Yrkesbakgrund: Undersköterska och har arbetat på sjukhem i Åtvidaberg och sedan på regionsjukhuset i Linköping (idag universitetsjukhus). Ordförande för fackförbundet kommunal 1996-2010.
  • Intressen: Sportintresserad, spelade fotboll i 18 år i ÅFF, besöker annars landstället i Åtvidaberg.


Pressekreterare

Miriam Abu Eid
072-705 49 29
e-post

Assistent

Maria Janson
08-700 26 33
e-post

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut