Hur firar du 8 mars?

 

Marita UlvskogMarita Ulvskog, socialdemokraternas partisekreterare

"- Jag firar med debattdag!"

Jag firar med att delta i en debattdag på Långholmens folkhögskola i Stockholm. Claes Borgström, Erland Olausson från LO och Nanna Wikholm från Rebella - plus många, många fler - deltar. Det blir kul!

Vilken är den viktigaste politiska frågan inom jämställdhetsområdet 2008?

-Det är rätt till egen försörjning, jobb och utveckling på lika villkor som män.


Veronica PalmVeronica Palm, vice ordförande i Socialförsäkringsutskottet

- "För mig handlar jämställdhetsarbetet kort och gott om makt"

Under dagen kommer jag att tala på flera arrangemang bland annat Turkiska kvinnoförbundet, Järfälla arbetarekommun och Vällingby Kvinnokommitté. Mellan mötena ska jag försöka gå på seminarier på LO-distriktets kvinnofolkhögskola på Långholmen. En spännande dag, men jag ser nog ändå mest fram emot kvällen. Vi är ett gäng kvinnor i ungefär samma livssituation som har som tradition att ha en riktig tjej-fest-kväll på 8 mars, och i år är det ju dessutom på en lördag.

Vilken är den viktigaste politiska utmaningen inom jämställdhetsområdet 2008?

MAKT! För mig handlar jämställdhetsarbetet kort och gott om makt. Just i år kommer jag ägna stor del av mitt engagemng åt att göra allt jag kan för att motarbeta regeringens vårdnadsbidrag - ett rent och skärt hemma frubidrag som kastar kvinnor tillbaka till 50-talet, ökar ojämlikheten mellan könen och som gör kvinnor än mer ekonomiskt beroende av sina män.

 


 

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut