Vad gör du just nu, Göran?

Göran Persson har precis genomgått en höftledsoperation och ser, efter ett lugnt julfirande fram emot vårens arbete.

Vad gör du just nu, Göran?

- Jag har precis genomgått en höftledsoperation och kommer att vara sjukskriven från riksdagens arbete till den 22 december. Just nu försöker jag återhämta mig och ser fram emot vårens arbete. Mitt närmaste planerade arrangemang är riksdagens partiledardebatt i mitten av januari.

Hur har tiden efter valet varit för dig?

- Jag har arbetat hårt, framför allt internt, med att organisera ett kraftfullt oppositionsarbete. Nu börjar organisationen komma på plats, och vi kan bli mer offensiva i vår oppositionsroll. Jag har också arbetat med att förbereda den extra partikongress som vi ska ha i mitten av mars.

Vilket betyg vill du ge den nya regeringen?

- Jag har under mina snart 11 år som partiordförande aldrig sett en regering i Europa som börjat sämre än den som nu har tillträtt. Det är inte bara så att de driver en ideologiskt styrd politik som ökar klyftorna och otryggheten i Sverige. De verkar också vara dåligt förberedda för sitt uppdrag. Jag tänker då bland annat på ministertillsättningarna och hanteringen av arbetslöshetsförsäkringen. Det är svårt att ge ett annat betyg än underkänt.

Sista frågan - hur tänker du fira jul?

- Tillsammans med min familj. Ett lugnt julfirande blir naturligtvis en del i min konvalescens. Jag vill önska alla socialdemokratiska partimedlemmar en God Jul och ett Gott Nytt år.

  • dela på facebook
  • dela på twitter
  • Skriv ut