Varför man skall rösta i kyrkovalet

Alla medlemmar kan välja att organisera sitt engagemang i och för sin kyrka på olika sätt. Som socialdemokrat känns det bra att kunna göra det tillsammans med kamrater som har lika grundvärderingar och vilja med utvecklingen.

När vi i vår grupp bestämmer vår politik, vår vision för Svenska kyrkan så gör vi det tillsammans. Vi som är medlemmar och socialdemokrater. Det är inga andra som gör det åt oss.

Vår människosyn och syn på inflytande finns i Socialdemokratins grund.
Att vi är både medlemmar i Svenska kyrkan och sossar samt att vi har ett hjärta som brinner för att vår kyrka skall bli så bra som möjligt.

Ett parti är människorna som går samman, och så även nomineringsgrupperna i kyrkan. Det är inte en motsättning, utan en möjlighet som gör oss rika och fyllda med kraft och ambition. Det är mångfalden av värderingar och åsikter som gör att vi tillsammans kan utveckla samhället och kyrkan.

Det finns inga motsättningar i detta. Därför är det viktigt för alla vi medlemmar i Svenska kyrkan tar ställning i detta val. Vilka värderingar och vilka personer skall företräda oss medlemmar under de kommande 4 åren?

Sådana som jag, som är socialdemokrat OCH medlem i kyrkan OCH tycker om att kyrkan är en folkkyrka som valt att låta sig styras av sina medlemmar.

För mig finns inget alternativ. Jag vill ta ställning och då är det på valdagen jag har möjligheten.

Göran Karlsson

Sidan uppdaterades senast: 2013-08-15 17:16