Agneta Bode ny kommunalrådskandidat

Agneta Bode är Socialdemokraternas nya kandidat till uppdraget som Kommunstyrelsens ordförande i Arboga.

Socialdemokraterna i Arboga valde vid sitt medlemsmöte den 18:e januari 2014 Agneta Bode till kandidat att efterträda Olle Ytterberg, som meddelat att han inte kandiderar till omval som kommunstyrelsens ordförande. 

Agneta Bode är född 1951 och har en mycket stor erfarenhet av politiska uppdrag. Sedan 2005 är Agneta vice ordförande i kommunstyrelsen, ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott, krisledningsnämnden och ordförande i socialnämnden. Agneta har också uppdrag som ordförande i en av Västmanlands Kommuner och Landstings stora beredningar, Vård- och Omsorgsberedningen, och är ledamot i Västmanlands socialdemokratiska partidistrikts styrelse. För Arboga Kommun är Agneta ledamot i direktionen för Västra Mälardalens Kommunalförbund, ledamot i styrelsen för Rådhuset i Arboga AB och Sturestadens Fastighets AB och dess dotterbolag. Agneta är också ledamot i lokala Brottsförebyggande Rådet (BRÅ), Rådhusvärd och vigselförättare.

Agneta har erfarenhet från i kommunfullmäktige i Arboga sedan 1998.

(Hämta pressmeddelande här!)

 

Så här beskriver Agneta sig själv:

Jag heter Agneta Bode och är socialdemokrat därför att jag tycker att den socialdemokratiska ideologin är oslagbar. Att utgå ifrån alla människors lika värde och rätt, kan inte utmynna i annat än rättvisa och rättvisepatoset är det som ständigt ger mig drivkraft.

Som skilsmässobarn på 60-talet fick jag uppleva hur det var att inte duga då jag minns att jag, bland annat, inte blev inbjuden på de så kallade ”finare” saftkalasen. Det satte sina spår!

Som butiksanställd blev jag fackligt aktiv inom Handels redan på 70-talet vilket gett mig fantastiskt mycket i form av bra utbildningar och fina möten, med människor som behövt hjälp och stöd.

När jag sedan fick anställning 1989 på Metall i Arboga och därmed fick möjlighet att arbeta på heltid med mitt stora intresse, så var lyckan total. Jag fortsatte som fackligt aktiv i Handels då det var ”mitt” förbund, såsom anställd i ett annat.

I början på 90-talet blev jag invald i Socialnämnden i Arboga. Resten av min politiska karriär började egentligen ganska sent, då jag anser att man bör välja vilket ben man ska stå på och antingen arbeta fackligt eller vara politiskt aktiv. Ska man orka ge allt och vara en bra och närvarande företrädare så bör man välja.

När jag väl bestämt mig för att avsluta min tid som fackligt aktiv så gick det fort. Jag blev invald som ersättare i Kommunfullmäktige 2002 och blev, efter ett par år, ordinarie ledamot på grund av Kjell Söderströms avhopp. 2005 blev, på många sätt ett rekordår, för mig. Jag blev ordförande för Socialdemokraterna i Arboga på våren och den 1 juni blev jag både ordförande i Socialnämnden och vice ordförande i Kommunstyrelsen, samtidigt som Olle Ytterberg tog över posten som Kommunstyrelsens ordförande efter P-O Nilsson. De här åren har gett mig så oerhört mycket och jag är ytterst tacksam över att ha fått vara med om den här resan. Jag hoppas verkligen att jag via arbetet i Socialnämnden lyckats bidra till att många människor fått bättre förutsättningar i en, annars, ganska tuff värld.

Mitt 30-åriga fackliga engagemang har, förutom en guldnål, också gett mig oerhörd erfarenhet av föreningsliv och av arbete med människor. Som vice ordförande i Kommunstyrelsen under snart nio år, är jag nog rätt medveten om vad uppdraget som ordförande betyder.

Att få förmånen att arbeta med och för människorna i Arboga på högsta nivå och kunna bidra till att deras framtid blir precis så som de vill ha den, är inte bara ett privilegium utan även ett oerhört ansvar. Jag ska verkligen göra mitt yttersta för att fullgöra uppdraget till nytta för medborgarna.

/Agneta Bode

 

För ytterligare information kontakta:

Ingrid Noord- Silversten, Ordförande Socialdemokraterna i Arboga Tel 073-765 7053

Stefan Arnoldsson Tel 070-570 8589, Valberedningens ordförande

Agneta Bode Tel 073-765 7049

Sidan uppdaterades senast: 2014-01-15 14:35