Resultat av folkomröstningen - ett rungande NEJ!!

Det slutgiltiga resultatet av folkomröstningen finns nu på Ekerö kommuns hemsida.

För en grafisk bild av resultatet klicka här.

66% röster för NEJ-sidan, och ett för folkomröstningar högt valdeltagande på 45%, torde göra det svårt för den moderatledda alliansen att genomföra försäljningen av Ekerö bostäder som planerat.

I en intervju i Svenska Dagbladet antyder kommunalrådet Peter Carpelan att man kanske inte kommer att ta hänsyn till resultatet, eftersom han anser att valdeltagandet var lågt. Det stämmer inte, för att vara en lokal folkomröstning var det här ett högt valdeltagande.

Carpelan hävdar att bara 29% av den totala valmannakåren röstade NEJ - sant, men med samma logik var det bara 14,82% som röstade för en försäljning...

Oppositionsrådet Lars Holmström (S) kommenterar i Svenska Dagbladet:
– Att inte göra som väljarna nu sagt vore väldigt respektlöst mot dem som röstade. Andra kommuner har haft betydligt lägre valdeltagande, där säger man inte ett ord om det här. Moderaterna vill gärna jämföra med ett riksdagsval, men det är inte samma sak.

- Det skulle vara kränkande om alliansen väljer att inte beakta resultatet i folkomröstningen. Alla Ekeröbor hade ju chansen att rösta.

En avslutande och sammanfattande kommentar av Lars Holmström i SvD:
– Man kan inte bygga en kommuns ekonomi på snabba försäljningar.


 

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2012-03-25 17:49