Vårt parti

Här är några av Socialdemkraternas representanter i Finspångs kommunfullmäktige och regionfullmäktige. Länk till kompletta listor hittar du längst upp på sidan.


Anders Härnbro

KSO

Ulrika Jeansson

Hej, jag heter Ulrika Jeansson och är född 1972. Jag ägnar en stor del av min vakna tid åt politik. Jag är Socialråd i Finspång, vilket innebär att jag är politiskt ansvarig för frågor som rör individ och familjeomsorg, psykiatri, missbruk, LSS, boenden för ensamkommande, äldreomsorg samt hälso- och sjukvårdsfrågor.  Tidigare har jag jobbar ungefär 10 år i grundskolan, den mesta tiden på högstadiet och 5 år som verksamhetsansvarig coach på ett ESF-projekt drivet av Communicare.

Hemma, som är i ett litet hus i Viggestorp, finns man och på deltid även två tonåringar samt en ung vuxen dotter som snart ska få flytta till eget. Som avkoppling så är jag gärna i min lilla trädgård och rensar ogräs, plockar bär i skogen, läser en bok och om tid och möjlighet finns reser jag gärna. Har på sista tiden också utmanat mig själv med att gå till gymmet och träna lite.

Den absolut viktigaste frågan för mig är möjligheten att försörja sig själv. Rätten till ett arbete! Som ung i dag är det en tuff verklighet som drabbar många den dagen de blir myndiga och skolan är slut. Samhället måste hitta vägar för att på rätt sätt utbilda och på ett bra sätt lära upp (praktik – anställningar) alla människor som är i behov av ett arbete och en egen lön.

Det är också mycket viktigt att vi hjälper människor som på olika sätt har det svårt i vårt samhälle, det kan gälla människor med funktionsnedsättning, människor som inte kan språket eller äldre som helt enkelt behöver stöd för att klara av sin vardag. En fungerande välfärd för alla människor är något som alltid måste genomsyra vårt samhälle. Omtanke och solidaritet är två viktiga ledord

Berit Martinsson

Hej, jag heter Berit Martinsson och är född 1953. Jag bor på Lingonvägen på Nyhem.

Jag är ordförande i kommunfullmäktige och i demokratiberedningen. Jag är även ledamot i FFIA som är kommunens moderbolag för de kommunala bolagen.

De viktigaste frågorna för mig är arbete åt alla och särskilt till ungdomarna, och allas rätt till heltid

Ett smultronställe för mig är Skiren  - särskilt på sommaren, om jag lyssnar på någon musik blir det dansband – jag tycker om att dansa. Det kanske inte alla vet om mig är att jag samlar på tomtar 

Christina Hasselrot

Jag heter Christina Hasselrot och är född 1951. Jag bor i Finspång. 

Jag är ledamot i Regionfullmäktige, hälso- och sjukvårdsnämnden samt Beredningen för behovsstyrning.

Jag arbetar som specialpedagog på gymnasieskolan, har två vuxna barn och två barnbarn, läser mycket, gillar musik och konst och reser gärna till London och Toscana.

För mig är de viktigaste frågorna på nationell nivå jobben och den jämlika hälsan.

I Östergötland ska jag fortsätta jobba för jämlik vård efter behov och tidiga, samordnade insatser kring barn och ungas psykiska ohälsa

Patrik Karlsson

Jag heter Patrik Karlsson är 45 år och bor i en villa mitt i Finspång.

ag är uppväxt och har bott i Finspång hela livet. Är och har varit aktiv i föreningslivet sedan tonåren och har tagit olika roller i föreningarna ofta i styrelsen. Tycker antagligen om att vara med och påverka vilket gör det naturligt att hålla på med politik och att jag varit fackligt engagerad senaste 17 åren spelar nog stor roll. Jobbar inom industrin och har så gjort sedan jag gick ut gymnasiet. Intresserad av motordrivna fordon av alla slag.

Den viktigaste frågan är för mig att jobba för ungdomars möjlighet till en hållbar framtid. Ändra inriktning på arbetsförmedlingens uppdrag så de kan hjälpa istället för att jaga! Stärkt a-kassa och möjlighet att studera med bibehållen ersättning.

Det är viktigt att jobba med den höga ungdomsarbetslösheten i länet och framförallt Finspång. Att ungdomar som har det jobbigt med sig själva och med skolan tidigt kan upptäckas och få stöd.

Mina  smultronställen i Finspång är någon av alla våra fina sjöarna såväl på strand som i båt.

Något som ni kanske inte visst om mig är att jag har klarat kuben på 1.38, gör om det ni som kan!

Riitta Leiviskä-Widlund

Hej, Jag heter Riitta Leiviskä-Widlund och är född 1960. Jag bor på Nyhem.

Jag är ledamot av kommunfullmäktige, ledamot av regionfullmäktige, ersättare i Regionstyrelsen och ledamot i Trafik-och samhällsplaneringsnämnd i regionen. Jag är även ordförande i Finspång arbetarekommun.    

Jag är Född i Finland, gift och har två vuxna barn. Jag arbetar som skötare i Finspångs kommun. På min fritid läser jag mycket, gillar att se sport på TV, jag tränar till husbehov och tycker om at resa i Europa

För mig är den absolut viktigaste frågan – jobb åt alla!

Andra frågor som jag driver och tycker är viktiga är ; stöd vid våld i nära relationer, barnomsorg på dygnets alla timmar, jämlik vård och ungdomars (alltmer) psykiska ohälsa.

Jag har många platser jag gillar i Finspång, speciellt i de skogar ajg hittar kantareller. Det händer att jag vrider på stereon lite högre och då lyssnar jag på  Bruce Springsteen, Iron Maiden, Il Divo, Lars Winnerbäck eller kanske Kent. 
- Det här visste du inte om mig? Är släkt med Finlands ex-president Mauno Koivisto

Helena Berg

Hej, jag heter Helena Berg är 47 år och bor i Rejmyre.

Jag har en partner och tre vuxna barn. Jag jobbar som arbetsledare i Finspångs Kommun. Läser deckare och löser korsord på min fritid.

Den viktigaste frågan för mig ärjobben !  Jag tycker också frågan om bra vård i Östergötland och Finspång är viktig.

Mitt smultronställe i kommunen är Hävla hammarsmedja, väl värt flera besök. När jag vill lyssna på musik lyssnat jag gärna på Dan Hylander – men det ni kanske inte vet om mig är att jag också sjunger – solo inför publik!

Senad Bosnjakovic

Jag heter Senad Bosnjakovic och jag är 42 år. Jag bor på Tegelbruket i Finspång.

Jag kommer ursprungligen från Bosnien. Jag är gift och far till tre skolbarn. Industriarbetare på Gränges, tittar gärna på fotboll och formel 1.

Den absolut viktigaste frågan för mig ”ett värdigt jobb för alla”. Lokalt är frågor om jämlik skola, vård och arbetsmarknad de viktigaste områdena att jobba med.

När jag vill vrida på stereon lyssnar jag oftast på nyproducerad musik från hemlandet Bosnien. 

Magnus Moberg

Jag heter Magnus Moberg är 43 år och bor på Kraftkärret vid Grosvad.

Jag är född och uppvuxen i Göteborg, efter studierna 1993 så kom jag till Finspång och har bott i Östergötland sedan dess. Arbetar på Siemens som Megaprojektledare och med min bisyssla Finspångs Solvärme AB där jag tillverkar och säljer solfångare. Är även engagerad i Unionen, Kooptjänst och STAL-klubben som alla jobbar för att fler skall ha och må bra på sitt jobb och fritid.  På fritiden gillar jag att umgås med familjen, pyssla om huset och fundera på nästa affärsidé.

Viktigaste frågan för mig är att fler människor skall komma närmare arbetsmarknaden, genom att de får möjlighet till bra praktik, utbildning och/eller arbetsträning anpassad efter individens förutsättningar.

Smultronställe i Finspång är Finspång är många, men jag vill särskild lyfta fram alla badsjöar, dem gillar jag.

Conny Eriksson

Jag heter Conny Eriksson och bor i ”Danskhusen” vid Hårstorp. Jag blev ersättare i Regionfullmäktige efter valet och genom detta har jag blivit ledamot i stftelsen Mogård styrelse. Har också uppdrag som nämdeman i Kammarrätten i Jönköping.

Född 1949 I Rejmyre och levt där till 2004 då vi flyttade till Finspång. Arbetade först som möbelsnickare sen blev det mässingsprodukter mm på Rejmyre Metallprydnader. Var ordförande för omsorgs- och socialnämnden 1999 -2009 och har haft olika politiska uppdrag sedan 1978. Efter 2009 har jag arbetat med lite av varje och har även ett eget företag för redovisningstjänster mm. Jag har fru och 3 vuxna barn.

Har alltid varit intresserad av sociala frågor. Nu är det naturligt att följa flyktingpolitiken och rätten till heltid måste alla få. 

Mitt smultronställe i Finspång är Golfbanan, om jag vrider på stereon så lyssnar jag gärna på Cornelis Vreeswijk och något som inte alla vet om mig är att jag har sprungit Göteborgsvarvet 6 gången

Khajroullah Karimi

Hej, jag heter Khajroullah Karimi, men kallas för Rolle. Jag bor i Centrala Finspång och är 21 år.

Jag är född i Afghanistan och kom till Sverige som Tonåring. Just nu sommarjobbar jag på Hällestadgården. Utbildar mig till svetsare.

Jag gillat fotboll, sjöliv och natur.

För mig är det viktigaste frågorna jämställdhet, bra välfärd och jobb! 

-Jag gillar den speciella natur som finns i Finspång och alla sjöar, där trivs jag allra bäst. Det ni kanske inte vet om mig är att jag är utbildad fotbollsdomare och brukar döma lite matcher. Som liten sydde jag väskor och jag syr fortfarande om det behövs!

Jenny Pettersten

Hej, jag heter Jenny Pettersten och är 45år. Jag bor i Finspång och är Mamma till tre barn var av en bor hemma,en flicka på 11 och två pojkar 22 och 24 som är utflugna.

Jag jobbar som maskinoperatör på siemens sen 1995. Är fackligt aktiv,studieorganisatör och handledare för fackliga medlemsutbildningar.  Brinner för fackliga frågor tycker att facket och politiken går hand i hand.

Att lösa problemet med den höga arbetslösheten är en väldigt viktigt fråga för mig.  Framförallt viktigt är att ungdomar kommer ut i arbetslivet. Den frågan är viktigt både på nationell nivå men också här i Finspång.

Ett Stort problem för Sverige är också att många unga och invandrare känner att dom står utanför samhället, och att se till att så många som möjligt har ett jobb att gå till med trygga arbetsvillkor och en lön som man kan leva på är ett steg åt rätt riktning.

Och om jag ska välja någon musik som jag lyssnar så är det bla. Five Finger Death punch och Three doors down. Men framförallt gillar jag att fota och redigera bilder

Rune Hagel

Hej, Jag heter Rune Hagel och är 72 år. Jag bor på Östermalm i en villa.

I dag är jag pensionär, men jag har tidigaare jobbat som byggnadsarbetare och även varit  fackligt aktiv .  Mitt smultronställe i Finspång hittar du vid badberget i Bleken.

De absolut viktigaste frågorna för mig – både lokalt och nationellt -ärattfå ordning på ekonomi.

Pierre Malmqvist


Hannu Heitala


Ing-Marie Jeansson

Hej, jag heter Ing-Marie Jeansson är 61 år och bor på Ekmansväg.

Jag jobbar som undersköterska och har arbetat på landstinget i 40 år. På min fritid tycker om att läsa, sticka umgås med vänner och familj. Jag lyssnar gärna på Py Bäckman och jag är en ”hejare” på att sticka raggsockar.

Den absolut viktigaste frågan för mig är att alla människor har ett arbete att gå till. Jag tycker också det är väldigt viktigt att vi har en bra äldreomsorg i vår kommun och att vår personal vi har anställd har rätt till heltid och en bra arbetsmiljö. 


 Solveig Svensson

 

Bent Pedersen


 

Ann-Britt Wrenner

Hej, jag heter Ann-Britt Wrenner och är 60 år.

Jag är Finspångsbo och jobbar som ekonom på Siemens. Idag jobbar jag politiskt med demokratifrågor och sitter också i Finets styrelse.

Ungdomsarbetslösheten måste bekämpas för att motarbeta utanförskap i samhället. För mig är också internationella frågor mycket viktiga.

När jag vill vrida på stereon lyssnar jag oftast på Lars Winnerbäck, en artist jag aldrig tröttnar på.

 

Thomas Larsson

Hej, jag heter Thomas Larsson är 45 år. Jag är ledamot av kommunfullmäktige och vice ordförande i  styrelsen för Finspångs Tekniska Verk. Jag är även sekreterare i styrelsen för Finspångs arbetarekommun.

Jag kommer ursprungligen från Avesta och flyttade till Finspång efter det att jag fick anställning på Siemens där jag arbetar på utvecklingsavdelningen. Jag tycker om att följa med händelseutvecklingen i världen och att svinga en golfklubba är alltid roligt.. i alla fall ibland. Gillar också att laga mat och baka ett gott bröd.

För mig är viktigaste uppgiften att minska arbetslösheten måste minskas. Både nationellt och lokalt måste vi jobba aktivt med att förbättra jobbpolitiken.

 Mats Annerfeldt

Mats Annerfeldt

Hej, jag heter Mats Annerfeldt och är född 1969. Jag bor i en liten villa i Viggestorp

Jag är född och uppväxt i Landskrona i Skåne och kom till Finspång -97 efter studier i Karlstad och Moskva. Jag har 2 barn, en son som är född -95 och som har flyttat hemmaifrån och en dotter född -99 som bor hos mig på halvtid. Är i ett särboförhållande. Jobbar på Siemens med produktutveckling, värmeöverföring, skovelkylning och sekundärluftsystem. Mina intressen, förutom politiken förstås, är att jag springer, styrketränar, åker längdskidor, snowboard, motorcykel, dansar bugg, bygger och fixar.

För mig är de absolut viktigaste politiska frågorna skola och utbildning, jobb samt energi och miljö. Jag vill se en förbättrad skola där alla barn har samma möjligheter och där vi ligger bra till kunskapsmässigt i jämförelse med andra länder.  Jag vill att vi skapar fler riktiga jobb, särskilt för ungdomar som måste få en möjlighet till en bra start i liver som vuxna.

Lokalt tycker jag att det är viktigt att jobba med miljö och energifrågor för ett hållbarare Finspång. Även företagande och företagsklimat är något som jag brinner för.

När jag vrider på stereon lyssnar jag oftast på  Iron Maiden, Volbeat, Takida, Imperiet och The Hooters.

 

Kenth Gustafsson

Hej, jag heter Kenth Gustafsson är 47 år och bor i Finspång

Jag kämpar för rättvist och är fackligt aktiv inom IF Metall. Jag tycker om at åka på bilträffar i min amerikanare och lyssnar gärna på 50 och 60 tals musik. 

Viktigaste frågorna för mig är jobben, skola och omsorg. 

 

Kristina Ström

Hej, jag hater Kristina Ström, är 42 år och bor vid Svälthagen i Finspång.

Jag är född och uppväxt i Finspång och har på olika sätt arbetat med människor i stort sett hela mitt vuxna liv. Idag arbetar jag som rektor för Mo Gårds Gymnasiesärskola. Är mamma till tre tonåringar, engagerad i Finspångs Brottning, tycker om höns, att sjunga (även o jag inte gör det så mycket längre) och att träna.

Jag vill gärna prova nya saker och utmana mig själv - iallafall lite lagom. Jag vill tro att "allt går bara man vill" även jag vis av erfarenheter har erfarit att det inte alltid blir som man tänkt sig...

Viktigaste frågornat är jämlikhet mellan människor, vilket man kan arbeta för på alla nivåer och inom alla områden.

Det ni kanske inte visst om mig (och som vi kan diskutera om det är en merit eller inte) är att jag var på Finlandskryssning i min ungdom och fick (efter ihärdigt tjatande) tillslut statsminister Carl Bildt att ge efter och dansa med mig på discot...

 

Jonny Persson

 Hej, jag heter Jonny och bor i Finspång.

Jag är en rättvisekämpe som tycker att jobben är den absolut viktigaste frågan. Till vardags hittar du mig arbetande för IF metall på Siemens i Finspång.

Andra frågor som är vikta för mig är frågor som rörutbildning och vård

Mitt smultronställe i Finspång finns vid sjön Regnaren och i mina odlingar finns bland annat Chili.