Mer om mig

Vad kul att du vill veta mer om mig.

 

Tillsammans med min man Lars bor jag på Muskö, där är jag också född och uppvuxen. Jag har dock sett mig om lite i kommunen och bott några år både i Västerhaninge, Handen och i Jordbro.

Självklart var det Muskö skola som ansvarade för min utbildning från lekis (som det hette då) till sjätte klass, därefter blev det Vanstaskolan i Ösmo under högstadieåren. Gymnasielinjen blev den tvååriga ’Social linje’ på Nynäshamns Gymnasium. Detta kompletterade jag direkt med ett tredje år på Komvux i Nynäshamn, för att säkra upp högskolebehörigheten.

Under högstadietiden började jag bli politiskt intresserad, informerade mig om olika politisks ungdomsförbund, men det var inget som föll mig på läppen då.

Ett antal år senare när gymnasiet och komvux var avklarat gick proppen ur arbetsmarknaden, och jag stod där bland många andra och undrade var jag behövdes.

Efter ett antal månader av arbetslöshet fick jag chansen att under en ungdomspraktik på arbetsförmedlingen visa vad jag gick för. Det resulterade i ett antal tidsbegränsade anställningar och så småningom i en fast anställning. Det var också här som det politiska engagemanget vaknade till liv.

Att varje dag möta människor, som av borgerligheten baktalas som lata och overksamma bidragstagare, stärkte min uppfattning att det goda samhället uppstår när vi ömsesidigt hjälper varandra genom svårigheter inte när vi klankar ner och förminskar varandra. Därför valde jag att bli medlem i Socialdemokraterna.

Det stod inte på länge förrän jag var ordförande i lokalföreningen i Västerhaninge och därefter fick jag förtroendet att bli ersättare i den nyinrättade äldreomsorgsnämnden och nämndeman i Handens Tingsrätt.

Parallellt med det politiska intresset har jag också haft förmånen att odla det fackliga. Jag har sedan 1995 haft fackliga uppdrag inom Fackförbundet ST, sedan ett antal år tillbaka har jag fackliga uppdrag på heltid.

För tillfället har jag politiska uppdrag på halvtid och fackliga uppdrag för resten. Siktet är inställt på att få möjlighet att ägna mer tid till politiken och gärna på riksnivå efter valet 2010.

 

 

Meeri Wasberg

Sidan uppdaterades senast: 2008-08-14 09:40