Lyckad första maj demonstration i Haninge

På första maj demonstrerade runt 120 personer från Folkets Hus i Haninge till Olof Palmes plats i Eskilsparken. Vid Olof Palmes plats deltog omkring 200 personer för att lyssna på tal, höra på Södertörns Brass och få se en Eldfakir.

 

Tal hölls av oppositionsrådet Robert Noord (s), ordföranden för Socialdemokraterna i Haninge Anders Lindberg, europaparlamentarikern Åsa Westlund (s), ordförande för SSU i Haninge Joakim Spångberg samt Jan-Olof Delvret som är ordförande i LO-sektionen.

 

Robert Noord talade om hur socialdemokraterna behöver förnya både sin politik och sitt ledarskap. Han ville bland annat starta lokala rådslag för hur den sociala ekonomin ska utvecklas och hur Haninge ska bli den snabbast växande kommunen i regionen. Han vill genomföra rådslagen tillsammans med det lokala näringslivet och föreningslivet.

 

- Jag vill bo i ett Haninge som präglas av framtidstro och optimism. Den nuvarande moderatstyrda majoriteten är nöjda med att det ”lunkar på”. Men för oss socialdemokrater är den ambitionen alldeles för lågt. Haninge måste sätta fart, vi måste investera för framtiden, få hit fler företag och jobb. Vi socialdemokrater vill helt enkelt göra Haninge till den mest attraktiva platsen att bo och verka i sa Robert Noord i sitt tal.

 

Socialdemokraterna demonstrerade under parollen ”Frihet kräver rättvisa”. Den moderatstyrda regeringen har den senaste tiden vidgat klyftorna i Sverige. Anders Lindberg pratade om att Sverige har blivit kallare.

 

- På vilket sätt ökar friheten för alla landets pensionärer genom att de ska betala mer skatt. På vilket sätt ökar friheten för den som har sjukersättning genom att den får mindre pengar i plånboken. Blir man yngre eller friskare. Nej man bara fattigare och mer ofri. Sverige har blivit kallare sa Anders Lindberg (s).

 

Åsa Westlund bor i Bryssel och i Vendelsö. Hon är en av socialdemokraternas europarlamentariker och hon har arbetat mycket med bland annat klimatfrågan och EU:s roll för miljön.

 

- Politiken måste ställa tydliga krav och sätta upp spelregler för marknaden och så klart sätta miljö och konsumentintressen före näringslivet kortsiktiga vinstintressen sa Åsa Westlund i sitt tal.

 

Pausunderhållningen bestod av Södertörns Brass som spelade på sedvanligt vis. Nytt för i år däremot var en show med Anton Nyström som är Eldfakir bland mycket annat.

 

Socialdemokraterna tackar alla som hjälpte till och ställde upp.

Sidan uppdaterades senast: 2008-04-28 14:12