3. Anders Magnhagen

Anders Magnhagen, Höör

Min politiska drivkraft är de orättvisor som jag ser på olika nivåer i samhället. Det gäller både i arbetslivet, där kvinnor tjänar mindre än männen.

Det handlar om sjukvården, där allt fler företag skaffar sjukförsäkringar till sina anställda i toppositioner. Därmed kan man få en gräddfil förbi köer in i sjukvården.

Det kan handla om skolan. Där vi ser att de med föräldrar som har en akademisk utbildning i allt högre utsträckning vill sätta sina barn i privata skolor med likasinnande föräldrar. Detta splittrar hela samhället där vi tidigare umgicks över tillsammans i samma skola oavsett vilken social bakgrund man hade.

Det kan gälla inom äldreomsorgen där vi kan se att privata intressen kan ge vård och omsorg till  de äldre som kan betala för detta. Därmed urholkar man möjligheten till att via skattsedeln solidariskt ge en god vård och omsorg till alla.

Jag vill ha ett samhälle där alla människor har ett lika stort värde och respekteras utifrån detta. Inte efter förmågan, oavsett om denna är pengar eller utbildning.

 

Min bakgrund är att jag har arbetet som varvarbetare på Kockums varv. Under 70 –talet. Efter varvets nedläggelse sanerade jag asbest i SJ:s vagnpark, med en anställning av SJ. Sist arbetade jag under 24 år som ombudsman på LO-distriktet i Skåne. Numera pensionär.

Sidan uppdaterades senast: 2014-09-03 13:50