Hörby kommun behöver Lärcentret i egen regi

Driva i offentlig regi eller driva en verksamhet i privat regi har blivit en ideologisk fråga som tydliggör skillnaden mellan en borgerlig och en socialdemokratisk syn på samhället.

Moderaterna vill gärna prova lyckan i de privata, till och med i de fall där verksamheter fungerar alldeles utmärkt. Att privatisera får dock inte bli ett självändamål för eget tyckande. Istället är det viktigt att lyssna på vad medborgarna och de anställda anser.
 
Det som Lisbeth Ewesson, tillförordnad rektor på Lärcentret säger, tar i alla fall vi på största allvar. Detsamma gäller för alla SFI elever som har hört av sig till oss och som oroar sig för en eventuell flytt av SFI till Eslöv.

Lärcentret i Hörby har ett gått rykte där personalen försöker tillgodose de olika behov som en vuxen elev har. Eleverna trivs på skolan och ofta ordnar skolledningen att man kan starta sin utbildning omgående när man har ansökt.

Vi Socialdemokrater har alltid förstått att bildning kan leda till något nytt. Att möjliggöra ett livslångt lärande är en central punkt i vår politik och nyckeln till full sysselsättning. Att skära ner och sälja ut verksamheten på Hörby lärcenter är raka motsatsen och innebär att spara i fel ända.

Lena Rosvall, (s), 2e v.ordf. BuN

Sidan uppdaterades senast: 2012-04-26 13:30