Vi är kritisk till hur den politiska ledningen hanterar näringslivsfrågor

I dagarna kom Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i kommunerna. Rankingen har sina brister, men tendensen är tydlig: Näringslivsarbetet i Karlstads kommun har stannat av och servicen upplevs som försämrad.

Karlstads kommun har fallit 12 platser mellan 2011 och 2012, från plats 74 till 86.

”Vi har tidigare från socialdemokraterna kritiserat den borgerliga blågröna majoriteten för den långsamma hanteringen när det gäller att ge näringslivet besked i olika frågor”, säger Lena Melesjö Windahl, kommunalråd (S).

- Processerna måste nu snabbas upp och företagen få besked från kommunen. Redan idag på kommunstyrelsen kommer vi socialdemokrater att lyfta frågan om bland annat förbättrad service till företag, fortsätter Lena Melesjö Windahl.

Infrastrukturfrågorna, exempelvis E18 västerut och projektetet ”Tåg i tid” måste drivas hårdare och med högre tempo från majoriteten.

 - Det verkar som att flera projekt fördröjs av bristen på besked från kommunen, inte minst byggprojekt. Har de svårt att komma överens inom majoriteten? undrar Håkan Holm (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

 

Vi förlorar jobb varje vecka som beskeden till näringslivet uteblir. Det duger inte!

 

För ytterligare kommentarer, kontakta:

Lena Melesjö Windahl, 070-543 71 32 

Håkan Holm, 070-529 31 29

Sidan uppdaterades senast: 2012-04-24 14:33