Seniorer bjöd på ärtsoppa

Mor- och farföräldrar oroas av att barnbarnen inte får jobb! Blir soppkök på stan ”vardagsmat” för dagens unga? Den borgerliga regeringen firar sin treårsdag samtidigt som ungdomsarbetslösheten i Sverige uppgår till ca 25 procent, vilket är bland de högsta i EU. Detta gör att många ungdomar löper stor risk att inte kunna försörja sig själva i framtiden. Detta är något som oroar pensionärer som idag lämnat yrkeslivet och nu har barn- och barnbarn   Därför har pensionärerna bjudit in en socialdemokrat och en borgerlig riksdagsledamot från Sörmland till en utfrågning om vad de vill göra för att ungdomar ska få jobb.  

Fredrik Olovsson (s) och Roger Tiefensee (c) berättade om vad de ville göra för att minska ungdomsarbetslösheten.

Roger Tiefensee menade att turordningsreglerna på arbetsmarknaden är en anledning till att unga inte får jobb. Han försvarade också den borgerliga regeringens politik med skattesänkningar, förde fram åtgärder som lärlingssystem för att unga ska få jobb,

Fredrik Olovsson menade att regeringen satsar alldeles för lite på utbildning för dagens ungdomar som går ut. Han tyckte också att det borde vara tydligt för de flesta att skattesänkningarna inte inneburit minskad arbetslöshet. Inte heller ändrade turordningsregler menade Fredrik var orsaken till dagens höga ungdomsarbetslöshet.  

Sidan uppdaterades senast: 2009-09-24 11:18