Vi hälsar H&M välkommen till Katrineholm

Det här är också en etablering i centrum som är bra för Katrineholms utveckling. H&M är också kända för att ha ett bra utbud till schyssta priser men varför ska inte alla ha samma möjligheter att handla på H&M

Det är inte är bra att regeringen tycks tro att pensionärer, sjuka, arbetslösa, föräldralediga mm inte har samma behov av kläder som de som jobbar.

-Vad jag inte förstår är att den borgerliga regeringen inte fattar att det är bra för Sverige och Katrineholm om också vi som inte har ett jobb har råd att förnya vår garderob lite oftare, säger Christoffer Hagström som tidigare studerat på Universitetet  och nu har en praktikplats via arbetsförmedlingen.

Regeringen har nämligen valt att straffbeskatta alla som inte har ett arbete. En pensionär med 15000 kr/månad i pension betalar drygt 800 kr mer i skatt jämfört med en löntagare med samma inkomst.

-Jag kan inte fatta hur någon kan tycka att det är rättvist att det ska vara olika skatt på olika typer av inkomst. Men den här regeringen gillar tydligen miljonärer mer än pensionärer, säger Arne Forsberg förbannad pensionär från Laggarhult.

Regeringen har under tre år valt att öka skillnaden i skatt mellan olika grupper i samhället. I budgen för 2010 har regeringen aviserat fortsatt ökade skillnader i skatt mellan löntagare och exempelvis sjuka. Regeringen menar att ökade skillnader mellan dessa grupper skulle leda till fler arbetstillfällen. Oppositionen däremot menar tvärtom att skillnaderna kommer att leda till ökade klyftor och minskad sysselsättning.

-Jag är övertygad om att de som kan jobba vill jobba. Det är obegripligt att regeringen tycks tro att folk hellre går arbetslösa än tar ett jobb, säger Mary-Anne Corneliusson, pensionär boende på Norr.

Socialdemokraterna tycker att inkomst från arbete, pension, sjukpenning, arbetslöshetsförsäkring, föräldraförsäkring etc ska beskattas lika. Det kallas rättvisa och håller ihop samhället.

-                 Vad tycker DU!?

 
Sidan uppdaterades senast: 2009-10-22 14:48