Stort lyft för Stadsparken

Stor seger för Östra-förslag: nu byggs Stadsparken och Gröna Kulle ihop! En bit av Djulögatan grävs upp och blir park och den nya Stadsparken beräknas stå klar till Katrineholmsveckan.

Östra s-föreningen har länge drivit att Stadsparken ska utvecklas. Den ska vara en oas för oss som bor i centrum och en trevlig plats att besöka för alla andra.

Vi vill att parken byggs ihop med Gröna Kulle så att det som idag är Djulögatan får bli grönt gräs och blomrabatter istället för asfalt. Vi har drivit kravet i flera år och socialdemokraterna i Katrineholm tog med vårt förslag i sitt handlingdprogram.

Det finns fortfarande personer som motsätter sig en vackrare stadspark så det är viktigt att vi som tycker att Stadsparken förtjänar ett rejält lyft talar om vad vi tycker.

Här nedan kan du se en bild från när Djulögatan täcktes över med gräs 2001, för att på så sätt tillfälligt binda ihop de två parkerna till en. Försöket blev en succé och nu tycker vi att det är hög tid att föreändringen blir av på riktigt!