Alla hjärtans dag-kampanj

Den 14 februari - alla hjärtans dag - passade Östra s-föreningen med hjälp av SSU Flen på att bjuda katrineholmarna på godishjärtan och politik. De godissugna fick svara på frågor om vad man tycker om Katrineholm som kommun att bo och leva i.

-Katrineholm är inte så stort och alla känner alla. Det är något som gör Katrineholm till ett bra ställe att bo i, tyckte Gashi Kumri som kom till Katrineholm från Kosovo för tre år sedan. Mindre bra med Katrineholm är att det inte finns så mycket att göra för ungdomar.

- Jag tycker man skulle intervjua ungdomar för att få reda på vad unga människor vill ha. Jag skulle vilja att det fanns diskotek och ställen att gå ut på i Katrineholm, säger Gashi Kumri.

Östras ordförande Joakim Truedsson var en av godisutdelarna/frågeställarna.

- Vi tycker att ”Alla hjärtans dag” inte bara ska vara en dag för kommersialism, säger Joakim Truedsson, och fortsätter:

- På många håll är det framförallt ungdomar som känner sig utanför en dag som idag. Att inte få kort eller blommar gör att många känner sig utanför. Vi vill därför visa att ”Alla hjärtans dag” kan vara en dag för alla.

Natalia Jansson menade att det behövs mer personal på dagis och att det är viktigt att Kullbergska sjukhuset finns kvar.

- Som småbarnsförälder tycker jag att det borde vara minst 4 personal per 20 barn på dagis. Det är viktigt att vi satsar på barnomsorgen, menade Natalia Jansson.