Niklas Karlsson

Jag heter Niklas Karlsson har sedan valet 2014 förtroendet att vara riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Jag sitter i finansutskottet och i Europarådets svenska delegation. Jag är född och uppvuxen i en liten ort strax utanför Landskrona som heter Härslöv. Bäst trivs jag med mina barn och har stort tycke för kultur, särskilt fotboll. Gillar demokrati och frihet. En glad påg som aldrig går ensam.

Att alla människor ges möjlighet till egen försörjning är en av vårt lands största utmaningar. Bara i min hemkommun Landskrona går mer än var fjärde ungdom utan arbete. Det är en skam för ett välfärdsland som Sverige. Därför ska en ungdomsgaranti för jobb och utbildning prioriteras.

Den generella välfärden har många positiva effekter och är utan tvekan en styrka för Sverige. Utveckling mot en ökad privat finansiering av olika välfärdsprogram som vi sett under många år måste upphöra. De sakervi väljer att lösa gemensamt ska också finansieras gemensamt.

Det sägs att i tider som saknar hopp finns inte något värre fängelse än framtiden. Jag ser framtiden som en lockande möjlighet. Inte ens i de dystraste av tider får vi förlora tron på det demokratiska framstegets möjlighet och på vår förmåga att gå samman och  uträtta storverk. Därför är jag socialdemokrat. Läs mer på Niklas hemsida

       

Sidan uppdaterades senast: 2008-02-10 21:58