Ställ upp i kyrkovalet!

Den 15 september 2013 är det kyrkoval. Cirka 5,5 miljoner – alla som tillhör Svenska kyrkan och har fyllt 16 år – har då rösträtt i tre direkta val, nämligen till kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomötet på nationell nivå.

Vårt mål är självklart att vi ska vinna kyrkovalet och partistyrelsen har antagit ett valmanifest med titeln ”För en öppen folkkyrka med framtidstro”. Där presenterar vi tolv punkter för att Svenska kyrkan ska utvecklas som öppen folkkyrka.

Kyrkovalet är Sveriges mest lokala val, eftersom det finns över 800 församlingar och pastorat med eget kyrkofullmäktige. I dagsläget är det över 6 600 av partiets medlemmar som är förtroendevalda i församlingar och stift runt om i landet. I Lund är det val till fem kyrkofullmäktige, i staden Lund, i Veberöd, Genarp, S Sandby och Dalby.

Inför kyrkovalet 2013 behöver vi i Lund bortåt 200 kandidater, för att vi ska kunna gå fram med egna listor i alla kyrkofullmäktige. Därför vill vi uppmana dig som tillhör Svenska kyrkan och fyller 18 år senast på valdagen att ställa upp!
 
Om du är intresserad av att kandidera, kan du höra av dig till Monica Molin tel 070-6547502 eller per e-post monica.molin@comhem.se.


Sidan uppdaterades senast: 2012-12-20 15:03