Jenny Breslin

Det här är alltså en presentation av Jenny Breslin. Vad vill du veta om mig då? Är min kandidatur det du är nyfiken på, mina åsikter eller vem jag är till vardags? Jag ska försöka ta med lite av varje.

Enklast är ju att börja med vad jag gör till vardags, jag arbetar med marknadsföring och säljare av radioreklam på Radio Ljusdal. Ett härligt arbete med mycket människor, högt tempo och en chans att utveckla radion som allas vår extremt lokala media.

Därefter i turordningen måste jag nog ta upp att jag reser. Inte för nöjes skull även om det är ganska trivsamt i bil, buss och tåg. Jag bor och renoverar en stuga i Loos och har en liten lägenhet i Ljusdal. Dessutom blir det många uppdrag i Gävle och övriga länet en eller ett par gånger i veckan. Det blir helt enkelt massor av resor, möten, dagordningar, rapporter, lyssnande på information, grupparbeten och liknande. Det är mycket roligare än det låter och mycket viktigare också. 

Loos med den vackra naturen och de driftiga människorna får här en egen avdelning i min presentation. Där är jag uppväxt, min familj finns kvar och likaså engagemanget i Loos Bygderåd. Det har lett vidare till mitt engagemang i länsbygderådet och Hela Sverige Ska Leva rörelsen. Gävleborg som värd för Landsbygdsriksdagen 2014 och blivit grund i min politiska drivkraft. Jag drivs av positiv utveckling i hela landet, styrkan i gemenskap snarare än i maximerad ekonomisk tillväxt och behovet av en ny fördelningspolitik. Och numer ser jag liknande behov i storstädernas segregerade och bortglömda förorter.

Jag har en lista på saker som engagerar mig extra mycket:

 

  • Landsbygdspolitik och utveckling av närsamhället för att kunna bo och arbeta där man vill, med samarbete och konkreta strategier på kommunal, regional och nationell nivå. (Jag är mycket förtjust i partiets nya politik för jobb, livsmedelsproduktion, infrastruktur och gröna näringar inför valet)
  • Hållbar miljöpolitik på den globala arenan och för de småsaker man kan göra i sitt eget liv.
  • Jämlik och kvalitativ sjukvård och god folkhälsa, skapad av våra gemensamma resurser som gör människor tryggare och friskare.
  • Entreprenörskap för unga- för att kunna bli vad man vill och vad samhället behöver måste man få både tron, tilltron och verktygen.
  • Trista fördomar hos enskilda människor och livsfarliga fascistiska strömningar i politik och samhälle.
  • Vikten av att ha ett arbete och ett sätt att bidra för att känna sig som en del av samhället.

 

Mitt viktigaste uppdrag är som ordförande i Loos S -förening, en liten men medveten grupp med starkt pathos. Jag har även en plats i kommunfullmäktige i Ljusdal, försöker stötta SSU och är aktiv S-kvinna. Arbetarrörelsen som det kallas är en mycket bredare familj än många tror, och jag gillar mångsidigheten som alltid ger nya infallsvinklar. 

Mest tid lägger jag idag på landstingspolitiken; i fullmäktige, landstingsstyrelsen och Hälso och sjukvårdsutskottet bland annat. Jag kandiderar idag till riksdagen, och efter det på önskelistan står ett engagemang i den nya Region Gävleborg när landstinget lägger ner efter valet. Att få kvar min plats i kommunfullmäktige skulle ge mig en bra lokal grund att stå på.

Har jag fått med det mesta? Troligtvis inte.

Jag gillar skogen, matlagning, mina krukväxter, böcker, att vara extramatte och att hålla mig i form även om friidrottskarriären är över sen många år. Men det får vi ta en annan gång. Eller så hör du av dig till mig och så resonerar vi om saken, vad det nu kan vara. Jag tycker nämligen väldigt mycket om både nya människor och att resonera.

 

Med vänliga hälsningar från Loos

Jenny Breslin
070 -6006796
 

Både jag och Kristoffer kandiderar till riksdagen. Kristoffer är från Bollnäs och jag från Loos.

Sidan uppdaterades senast: 2014-08-14 10:33