Kristina "Stina" Michelson

Hej!

Jag heter Kristina Michelson, kallas för Stina, och är nybliven 40-åring. Jag och min sambo Kenneth är föräldrar till Oscar. Tillsammans bor vi i Ljusdal och njuter av sommaren i stugan vid Ljusnan i närheten av Färila där jag växte upp. Jag gillar (förutom politik förstås) att köra bil, träna, spendera så mycket tid som möjligt i sommarstugan och att umgås med min familj och mina vänner.

För drygt sex år sedan blev jag medlem i partiet efter en LO-utbildning. Jag var frustrerad och kände att jag ville vara med och påverka på olika sätt. 2008, strax efter jag blivit medlem och mitt i den förra mandatperioden blev jag invald som ersättare i barn- och utbildningsnämnden. Sedan valet 2010 har jag haft förtroendet som ledamot i utbildningsnämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Jag har alltid röstat på Socialdemokraterna och sedan sex år tillbaka förstår jag varför det alltid känts så rätt, jag delar partiets värderingar och ideologi. Jag vill kunna leva drägligt på min ersättning om det händer mig -om jag drabbas av en allvarlig sjukdom vill jag ha rätt att vara sjuk tills jag blir frisk. Den tryggheten vill jag att alla ska känna.

I Ljusdals kommun har vi haft ett rött minoritetsstyre samtidigt som landet styrdes med en blå minoritetsregering, vi kämpade lite i motvind. Intäkterna till kommunens verksamheter ökade inte i samma takt som utgifterna. Kommunerna fick allt mindre pengar medan den dåvarande regeringen istället ägnade sig åt att sänka skatter som i regel gynnar de som redan har tillräckligt. Det här är bara ett av många skäl till varför Sverige behövde ett regeringsskifte. Och det ansåg väljarna!

Denna mandatperiod blir det en rödgrön regering och en sexpartikartell som styr i Ljusdal. Vi socialdemokrater representerar delar av oppositionen. Ska bli oerhört intressant att medverka och delta i det som nu ska ske 2015-2018.

 

Med vänliga hälsningar 

Stina Michelson

 

Om du har några frågor eller vill veta mer om mig så är du varmt välkommen att höra av dig.

Här är min e-postadress: stina.michelson@hotmail.com Tfn 070 2514395

  

  

  

 

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2015-01-14 13:22