Markus Evensson

Hej,

jag kallas för "Macke" och är pappa till Sofie, Juno och Leni, gift med Nicolé och vi bor i Järvsö. Jag är uppvuxen i Ljusdal tillsammans med mor, far och mina fyra syskon. Jag spelar fotboll med Loos på somrarna och ishockey med veteranerna i Järvsö på vintrarna. Älskar att spela brädspel och spelar mer än gärna schack eller ’Ticket to Ride’!  Jag har bland annat jobbat i 10 år på Westcall/twenty4help/Teleperformance och även tagit mig igenom personalvetareutbildningen på Högskolan i Gävle.

Mitt politiska liv började i det socialdemokratiska ungdomsförbundet, SSU, då vi startade SSU Ljusdal 1993. Vi var ett stort gäng som ville påverka politiken i Ljusdals kommun och kampanjade hårt i valet -94 så (S) gick fram fem mandat till 26 och egen majorietet. 3 SSU:are kom in i fullmäktige! Jennifer Andersson, Jörgen Olsson och Jörgen Blomkvist (nu Edsvik). Själv stod jag på baksidan av valsedeln och blev aldrig invald. Dock kom jag med i fullmäktige 1999 som ersättare och förde en ganska stillsam tillvaro som fritidspolitiker.

2008 bestämde jag mig att engagera mig på allvar. Jag ville verkligen vara med och påverka. Jag siktade på en ordinarie plats i fullmäktige i valet 2010 och lyckades hamna på plats nummer 14 på socialdemokraternas lista. Vi gick framåt i valet och jag blev ordinarie ledamot! Jag blev även nominerad till att bli ordförande för omsorgsnämnden i Ljusdal som jag med glädje tackade ja till. Det kändes som en stor utmaning.

Sedan årskiftet är jag numer oppositionsråd i Ljusdals kommun. Sex partier i Ljusdal bestämde sig för att ta makten och ställa oss på sidan. Det ska bli spännande att följa den nya sexpartikartellen under denna mandatperiod.

Jag har tillsammans med mina partikamrater bestämt att vi ska föra en konstruktiv oppositionspolitik. Vi ska motionera till fullmäktige och lägga förslag i nämnder och styrelser. Vi ska verka för en positiv anda och för ett bättre Ljusdal. Det vet jag att vi kommer att leva upp till! Om fyra år har det varit val igen, då tror jag socialdemokraterna är tillbaka för att styra Ljusdal igen!

Jag hoppas att du kanske har någon fråga eller synpunkt till mig och isåfall är du välkommen att kontakta mig!

Ha en bra dag!

/Macke

Följ mig gärna på twitter @mevensso eller läs min blogg!

 

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2014-08-14 10:55