Teresia Olsson

Hej!

Jag heter Teresia Olsson och är 20 år gammal. Jag är ursprungligen ifrån Gnarp men flyttade till Ljusdal för att studera på gymnasiet - fann kärleken och nu bor jag i Ramsjö i ett litet hus tillsammans med min sambo Johan och våra djur. Jag studerar just nu vid Mittuniversitetet i Sundsvall till sjuksköterska. Men jag arbetar även som deltidsbrandman på vår lilla station hemma i Ramsjö. 

Till mina framtidsplaner hör att studera vidare till specialistsjuksköterska inom ambulans och akutsjukvård. Jag älskar att jobba med människor och är en mycket sprallig och positiv person. Jag brinner mycket för min lilla by Ramsjö där jag är aktiv i vårt ungdomsbyaråd.

På min fritid tycker jag om att träna. Jag går tillsammans med min sambos lillebror på vårt lilla, men dugliga, gym i Ramsjö. Jag har även ett stort intresse för jakt som jag delar med min sambo. Jag har just nu en jämthund som heter Ställa som är 1,5 år gammal. Just nu läggs mycket tid på att förbereda henne inför höstens älgjakt, där jag hoppas på att få fälla första älgen för henne.

Jag sitter även med i styrelsen för Ljusdal-Ramsjös jaktvårdskrets där vi jobbar mycket med ungdomsverksamhet. Till jakten hör även att ta reda på viltet och där ett av mina andra stora intressen kommer in i bilden, laga mat! Jag älskar mitt kök. Min sambo kan ibland ifrågasätta när jag kommer hem med ännu en uppsättning glas eller tallrikar. Just nu önskar jag mig ett utekök där jag ska kunna grilla möra och goda älgfiléer.

Jag är socialdemokrat för att jag tror på alla människors lika värde. Jag tror på ett Sverige där ungdomar ska kunna försörja sig själva. Den som vill ska kunna skaffa sig en utbildning som sedan ska kunna leda till jobb. Den borgliga regeringen har den senaste tiden försökt pressa igenom skattesänkning efter skattesänkning -  som enbart har ökat luckan mellan de olika samhällsklasserna.

Detta är inte det Sverige jag vill leva i, jag har tagit ställning. I höst byter vi regering, var med du också!

Hälsningar

Teresia Olsson

Jag är ursprungligen ifrån Gnarp men flyttade till Ljusdal för att studera på gymnasiet - fann kärleken och nu bor jag i Ramsjö i ett litet hus tillsammans med min sambo Johan och våra djur. 

Sidan uppdaterades senast: 2014-08-13 15:00