Kassör och ekonomiansvarig

Kassör och ekonomiansvarig är Björn Berglöv

 
 

Rörmokaren som brinner för politiken

 

Björn Berglöv kom till Flen som 16-åring år 1960. Dessförinnan var Skövde hans hemort.

- Jag har en son och tre barnbarn som också bor i Flen, berättar Björn.

Det politiska engagemanget startade i Flens s-förening i slutet av 70-talet. År 1983 blev Björn ersättare i byggnadsnämnden. Han minns att han tyckte att det var jättekul.

Genom åren har de politiska uppdragen blivit många. Sedan 1991 har Björn bland annat varit ersättare i Flens kommunstyrelse och kommunfullmäktige.

För närvarande är han 1:e vise ordförande i tekniska nämnden, ledamot i      kommunfullmäktige och sitter i några kommunala bolag.

I raden av olika politiska uppdrag finns också ordförande för s-föreningen. Numera är han kassör.

- Jag har haft förmånen att jobba på Socialdemokraternas expeditionen sedan mitten av 90-talet. Det har varit mycket stimulerande.

- En ledstjärna i mitt arbete och inom Socialdemokratin är att främja de demokratiska värderingarna. Alla ska vara med att påverka de beslut som fattas.

- Innan jag tog steget in i politiken gick jag på en verkstadsskola. Jag var anställd inom industrin här i Flen men trivdes inte så bra. Nästa anhalt blev en rörfirma där jag började som lärling och blev kvar till min pension.

Med jobbet som rörmokare engagerade sig Björn både i det fackligt och politiska arbetet inom Byggnadsarbetarförbundet. Ett tag satt han med i Byggnads avdelningsstyrelse.

Björn fackliga och politiska bana är gedigen men det finns mer i hans huvud än mötesdagordningar och kommunalpolitiska ärenden.

- Jag gillar att vara ute i skog och mark för att plocka svamp. Jag kan också tänka mig att gå ut och dansa till en bra orkester när andan faller på.