Mona

Tisdag den 7 september kom Mona Sahlin till stora torget i Linköping. Torget var fyllt av förväntansfulla människor som ville höra Mona prata. Precis 12:30 virvlar hon upp på scenen full av liv och entusiasm.

På ett tydligt sätt berättar hon hur Socialdemokratin vill ta Sverige framåt och göra det till möjligheternas land, till för all.

Mona berättar om de stora skillnaderna mellan blocken. Moderaterna vill göra Sverige till ett skatteparadis, vi vill göra Sverige till ett välfärdsparadis. Valet kan inte bara handla om siffror utan om ideologi och vilket samhälle vi vill forma.

Ett land där vi i låg konjunktur ser till att utbilda människor så de står rustade när jobben kommer. Människor måste få flera chanser i livet, genom t.ex. Komvux eller yrkesutbildningar.

Vi måste satsa på vård, skola omsorg för att skapa fler jobb och ge extra pengar till forskning så vi får nya gröna jobb.

Alla som kan arbeta ska få det. Men för de som av en eller annan anledning inte kan det på grund av sjukdom ska vi ha en bra sjukförsäkring utan stupstock.

Vi tackar dig Mona för ett inspirerande tal!

http://www.socialdemokraterna.se/Mona-Sahlin/  

 

 

Sidan uppdaterades senast: 2010-09-09 11:17