Ingrid Carlsson: Synpunkter på hur man använder kommunens hemsida

Ordförande!
Fullmäktige!
Eva!

 

Tack för ditt svar, Eva! Men … jag blev besviken.

 

Först blev jag besviken över texten på hemsidan, där Nystart Motala inbjuder allmänheten och företagarna till dialog om klimathotet. Om det vore ett majoritetsbeslut i t ex Tekniska nämnden, så vore det OK men i mina ögon är det förvirrande att en partigrupp, även om det är majoritetsgruppen, inbjuder via kommunala hemsidan.

 

Sedan blev jag besviken över ditt svar, som jag fick i fredags.

 


Du försöker ge mig en liten lektion i hur bra det är att marknadsföra via hemsidan och det motsäger jag inte alls. Det var delvis den vägen jag som ordförande i beredningen och i ÖP-gruppen gick, när vi inbjöd till dialog och informationsmöten i Tjällmo, i Godegård, i Borensberg, i Klockrike och här i Motala, när vi höll på med Översiktsplanen och Handlingsprogram om skydd mot olyckor.

 

Det var också i beredningens namn som jag inbjöd till Öppet Hus i Kommunhuset. Men … då hade vi ett beslut om detta i beredningen. Du skriver att ”när kommunen bjuder in ….” men det är inte kommunen som bjuder in. Du skriver också att ”kommunen vill föra en dialog med samtliga kommunmedborgare” om klimathotet – men det är inte Motala kommun som frågar utan Nystart Motala.

 

Du skriver också att kommuner brukar använda hemsidan för att bjuda in till möten och dialog. Ja visst, men jag har faktiskt ännu inte sett en enda kommuns hemsida, där ett eller flera partier bjuder in – och jag tittar på de flesta kommunala hemsidor ett par gånger per år sedan flera år tillbaka.

 

Jag har t ex vid flera tillfällen de senaste månaderna tittat på alla hemsidor som ni har, alla partier i Nystart Motala inklusive den gemensamma sidan för Nystart Motala och SPI. Där hittar jag inte en enda bokstav om denna viktiga dialog om klimathotet.

 

Där, på de sidorna, tycker jag ni skulle inbjudit till detta – där vore i mina ögon rätt forum! Det är bättre att sitta på en stol i sänder än flera. Lättare för medborgarna också.

   

Sidan uppdaterades senast: 2009-07-25 22:36