Tankar om trygghet

Trygga människor vågar - otrygghet hämmar!
 
Alla människor är lika mycket värda. Och alla människor har rätt till ett tryggt och gott liv. När otryggheten ökar minskar framtidstro och optimism, men också konsumtion och investeringar. Trygga människor vågar, otrygghet hämmar.
 
Hemlöshet hör inte ett modernt välfärdssamhälle till. Vi vill se fler billiga hyresrätter. Den borgerliga regeringen går åt motsatt håll genom att göra det dyrare att bygga och genom att sälja ut hyresrätter. Oppositionen vill ha nya och fler platser i missbrukarvården, vill se fler uppsökarteam inom psykiatrin och särskilda boendeformer för människor som av olika skäl inte klarar ett eget boende.
 
Oppositionen måste också i EU, driva på för minskade införselnivåer och ökade minimiskatter på alkohol. Alkoholbeskattningen och Systembolagets försäljningsmonopol är viktiga instrument och måste försvaras. Det samma gäller spel. Genom reglering kan erbjudas ett varierat spelutbud samtidigt som riskerna minimeras för såväl spelmissbruk som bedrägerier och olagligt spel
 
Bosse Höckert  mars 2010

 

Sidan uppdaterades senast: 2010-05-01 19:14