Erling Ludén: Jag har fått ett brev...

Jag har fått ett brev från Andreas Norlén.

Förra veckan fick jag ett brev från Andreas Norlén (m). Han skriver hur bra moderaterna jobbat med förbättringar i lågkonjunkturen. Han beskriver det som att nuvarande regering ledd av Andreas kompisar gör en jätteinsatts.

Synd bara att ingen annan sett det.


Det enda som man kan se av insatser i denna lågkonjunktur är att man fortsätter på sin linje med att sänka skatten för de som befinner sig i arbete! Istället för en tydlig insats för miljö och arbete.

Vidare så skriver han att hans parti (m) satsar på att öka utbildningsinsatserna bl.a. genom anslag till Arbetsförmedlingen. Synd bara att han glömde bort att berätta att man sedan tidigare dragit bort dubbelt så mycket i anslag till Arbetsförmedlingen. Han skriver även att man tillför extra resurser till kommuner och landsting, ja ha!, när kommer dessa pengar?

Sammantaget så är Andreas Norléns brev lika innehållsrikt som den borliga regeringens insatser, många ord och lite åtgärder.


Han avslutar sitt brev med att betona vikten av samarbete inom EU. Är det därför Andreas och hans kompisar i riksdagen väljer att undvika stöd till bilindustrin i Sverige. En insats som de övriga länderna inom EU redan sedan länge jobbar med.


I all förträfflighet glömde dock Andreas Norlén några saker.


- Han glömde berätta att jag har fått en avgiftsökning för mitt medlemskap i facket och dess A-kassa med 400 kronor per månad. Beroende på att hans kompis Anders Borg har ålagt A-kassan att ta in en extra skatt av löntagarna i Sverige.
- Han glömde berätta att mitt skatteavdrag för fackavgiften och A-kassa tagits bort, men arbetsgivaren behåller skatteavdraget för sin medlemsavgift till arbetsgivarföreningen!
- Han glömde berätta att han och hans kompisar i regeringen flyttat över rehabiliteringskostnaden vid trafikolyckor från allmänna sjukförsäkringen till trafikförsäkringen. Det gör att min bilförsäkring ökat med minst 150 kronor per månad.
- Han glömde berätta att jag fått en begränsning i min sjukskrivning. Dels ett tak på vilken ersättning som jag kan få vid sjukskrivning, men även hur länge. Jag kan vid sjukdom få sjukpenning i max. 365 dagar sedan är det slut. Om särskilda skäl finns kan jag få förlängd sjukpenning i 550 dagar. Sedan är det slut, det spelar ingen roll hur din sjukdomsbild ser ut, pengarna tar slut.

Försäkringskassan har fått i uppdrag att söka en arbetsförmåga på varje individ, resultatet är att så snart man inte ligger i respirator så finns det en arbetsförmåga. Om jobbet inte finns saknar betydelse. Nästa plats är Socialen på kommunen. Det är på det sättet Andreas Norlén och hans kompisar vill att samhället skall vara.
- Han glömde berätta att alla pensionärer betalar ca. 1 000 kronor mer i skatt än den som finns i arbetslivet med samma inkomst.

 
Mina tämligen enkelt upptäckta förändringar som Alliansen genomfört är bara ett axplock av allt som genomförts. Genomförda med aktiv handling av Andreas Norlén och hans politiska kompisar.


När jag blickar tillbaka kan jag se att svensk ekonomi dränerats tydligt vid tre tillfällen sedan 1970. Den första gången var perioden 1979-82, den andra var perioden 1991-94 samt den senaste är vi i nu som smygstartade redan 2007.


Vad är det för likheter i dessa perioder, jo – Sverige leddes av en Alliansregering!

Erling Ludén, Motala

 

Sidan uppdaterades senast: 2009-07-25 14:23