Jobb och utvecklingsgarantin tredje fasen.

Den nuvarande regeringen tycker att jobb och utvecklingsgarantin är den bästa reformen de genomfört. Den gömmer inte undan några arbetslösa, och de arbetslösa kommer fort i jobb.

 

Det kommer larmrapporter från hela landet, inte bara från Motala, att jobb och utvecklingsgarantin inte fungerar bra. Det behöver göras en uppföljning på den. Hur är kvalitén på jobbcoacherna? Har de rätt kompetens? Är den miljardsatsning regeringen gjort på coacher rätt, eller går det att använda pengarna bättre?

 

FAS 3 jobben hur kan vi öka kvalitén i de aktiviteterna för den arbetssökande, så den kommer i arbete fortare, som det står i reglerna. FAS 3 får inte bli ett sätt att gömma de arbetslösa. Alla som är friska oavsett ålder, kön eller invandrare, skall ha rätt till ett arbete. För den som har ett arbetshandikapp är lönebidrag en bra lösning. Det finns många bra exempel på att det fungerar. Nu är frågan har regeringen förmågan att följa upp och ändra det som inte fungerar i den bästa reform de genomfört under sin regeringstid.

Kjell-Arne Karlsson (S)

Sidan uppdaterades senast: 2011-04-12 15:47