Välfärden

Ett samhälle kan bedömas efter hur väl det tar hand om sina barn, gamla och sjuka. Med den måttstocken står sig Sverige allt sämre.

Vårdpersonalen går på knäna. Äldrevården kantas av skandaler. Barngrupperna i förskolan växer. Vi tänker vända denna oroande utveckling. Det behövs mer tid för omtanke i den svenska välfärden och mindre av stress, besparingsiver och vinstjakt.

  • Stoppa vinstjakten. Vi tänker skärpa kvalitetskraven, göra fler kontroller och införa hårdare regler för bemanning. Skattepengar ska göra nytta på våra äldreboenden och sjukhus. Man ska inte kunna dra ned på personal för att göra vinst.
  • Mer personal i vård och omsorg. Med 20 000 nya traineeplatser i äldrevården och ytterligare 5 000 i vården skapas både tid för omtanke och en chans för arbetslösa unga att komma in på arbetsmarknaden.
  • Mindre pappersarbete. Proffs ska få vara proffs – genom att dra ner på pappersarbetet för våra läkare, sjuksystrar och all annan personal i vården kan mer tid ägnas åt patienter och äldre.