Medlemsaktuellt september 2015

För medlemmar

För oss socialdemokrater i Örebro!

 

Nu är äntligen hösten på ingång, så vi som medlemmar kan fortsätta göra det som gjort att vi valt att vara politiskt aktiva. Vara med och förändra vår kommun och rent av en del av övriga världen till en bättre plats att leva och bo på. Det gör vi praktiskt genom att mötas, komma fram till vad vi vill förändra, göra upp planer, berätta det för andra och ta beslut. Hur mycket tid vi lägger på det är upp till var och en, men allas insatser är guld värda.

Roligt får vi på köpet. Välkommen att vara aktiv i politiken!

 

Rådslag om den framtida politiken i vårt län

Under hösten kommer du som medlem få möjligheten att fördjupa dig i några politiska områden. Tillsammans med andra, beskriva de utmaningar och lösningar vi ser för framtidens jobb, välfärd och utveckling i hela vår kommun och län. Kom till våra medlemsforum under hösten:

24 september, 29 oktober och 26 november. kl.19-21. Plats: Stortorget 19.

Skriv in datumen och håll utkik på vår hemsida eller hör av dig till oss om vilket område och inledare som är aktuellt för varje tillfälle. Din lokala s-förening kommer säkert också bjuda in till träffar om rådslagets huvudteman:

 • Jobben först – så klarar vi välfärden.
 • Rätt vård och omsorg när människor behöver den!
 • Med mer kunskap växer Örebro län.
 • Ett hållbart län idag och i framtiden

 

Möta väljare och värva en och annan ny medlem!

Medan känslan av sommar fortfarande finns kvar och människor vill vara ute och träffas ska vi socialdemokrater vara på plats och prata om vad vi tycker men viktigast av allt, lyssna in. Men vi behöver din hjälp! På två arrangemang och en turné i fyra olika områden. 

Hoppas du har några timmar över vid något av följande tillfällen;

 • Haga Centrum den 20/8 kl.15-18
 • VOx-festivalen den 22/8 i Varbergaparken mellan kl.13-21.
 • I Baronbackarna den 26 och 27/8 mellan kl.15-18
 • Örebro Pride Park (i Stadsparken) den 29/8 mellan kl.15-22
 • Odensbacken med omnejd 2 och 3/9 mellan kl.15-18
 • Brickebacken den 23/9 kl.15-18 och under söndagen den 27/9 

Vi behöver folk som sätter upp eller delar ut flygblad om att vi kommer, som förbereder fika och som kan hjälpa till på plats vid varje tillfälle.

Ring, maila eller kom in till oss på expeditionen och berätta när du vill vara med!

 

Prideparaden

Lördagen den 29 augusti ska ingen örebroare kunna missa att det är Prideparad och att vi socialdemokrater är det parti som har flest medlemmar och sympatisörer som deltar.

Allt du behöver göra är att ta dig ner till Scandic Grand Hotell på Fabriksgatan till kl.17.30, leta upp våra fina sosseflaggor i vimlet och vara klädd i någon av regnbågens färger.

 

Medlemsutbildningar

Vill du veta mer om partiet och vår politik? Har du gått steg 1 men inte steg 2? Passar en helg bättre än kvällar? Vi erbjuder dig flera olika alternativ, så ta chansen och anmäl dig!

Tre tisdagskvällar, 29 september, 13 oktober och 27 oktober. Kl.18-21  Plats: Vår lokal på Stortorget 19. Kvällsmacka ingår. Vi kör både steg 1 och 2 parallellt.

Steg 1, den 19 och 20 september. Lördag mellan kl.10-16 och söndag kl.10-15. Lunch och fika ingår. Plats: Vår lokal på Stortorget 19

Steg 1 med övernattning, den 3-4 oktober eller 21-22 november, lördag-söndag. Då kommer även medlemmar från övriga länet och utbildningen genomförs utanför Örebro. Kost och logi ingår. Resor samordnas för dem som vill.

Slutligen steg 2 med övernattning, den 21-22 november, samma upplägg som ovan.

Vill du vara med? Anmäl dig till nina.hoijer@socialdemokraterna.se eller på tfn 019-16 71 11 senast två veckor innan kursstart.

 

Representantskapsmöten

I Örebro har vi ca 40 lokala socialdemokratiska föreningar och över 1300 medlemmar. Vi har 3-5 representantskaps/medlemsmöten per år. Du är välkommen dit som medlem, men de som kallas och har rösträtt är de personer som de lokala föreningarna utsett som ombud.

OBS! Extra repskap måndag 7 september på Virginska

Vi har två representantskap kvar i år, lördagen den 24 oktober och måndagenden 7 december. Den 24/10 börjar mötet kl.14.00 och vi är på Restaurang Svalan i Brunnsparken. Plats är ännu inte bestämd till den 7/12 men mötet börjar kl.18.30.

 

Intresserad av att bli föreslagen som nämndeman?

Det är dags att föreslå personer som nämndemän i våra domstolar inför de kommande fyra åren. Vi vill ha in alla förslag innan den 18/9. Här är några kriterier för att bli föreslagen för uppdraget som nämndeman.

1. den föreslagna måste vara medlem i Socialdemokraterna

2. personen ska ha skickat in ett personligt brev om varför man vill vara nämndeman och ett utdrag ur belastningsregistret innan den 18/9

3. man kan föreslå sig själv eller någon annan medlem om personen är tillfrågad

Förslagen skickas till dennis.begic@socialdemokraterna.se eller till adressen på nästa sida.

 

Tänk om vi vore dubbelt så många!

Det är faktiskt väldigt enkelt. Vi alla frågar en person var, om de vill vara medlemmar i vårt parti. Det kan vara personen vi ser vid frukostbordet varje dag eller släktingen, grannen som vi vet är sossar men ingen bara har frågat. Gå in på vår hemsida och klicka dig fram, eller be personen sms:a SAP Medlem och personnumret (ååmmddxxxx) till 72456 eller ring oss på 019-16 71 10 så hjälper vi till. När du gjort det, meddela oss så skickar vi dig en lott!

 

Och så lite till…

Ja, några ytterligare chanser att få diskutera politik.

 • Tre Seniorträffar med intressanta föreläsare/inbjudna gäster, gott fika och lotterier den 28/9, 26/10 och den 30/11, kl.14.00–16.00, på Stortorget 19.
 • Studiecirkel för att studera grunderna för den socialdemokratiska ideologin, nämligen begreppen Frihet, Jämlikhet och Solidaritet och ställa ihop det med termodynamiken och den vetenskapliga synen på evolutionen. Göra en vetenskaplig analys av politiska frågeställningar.  Startar den 3/9 kl.18.00, på Stortorget 19
 • I Örebro arbetar vi Socialdemokrater för ett snabbtåg mellan Oslo-Stockholm med stopp i Örebro. Vill du vara med och sprida information om detta; anmäl dig tillnina.hoijer@socialdemokraterna.se, detta gäller såväl deltagande under utdelningen som deltagande med att packa. Vi kommer att dela information och morgonkaffe 27 augusti kl. 07 .00, samling Järnvägsgatan 8 (vid Ölcafét) och2 september kl.07.00  vid korsningen Kilsgatan/Västra Bangatan på Väster. Vi behöver även hjälp med att packa material inför dessa utdelningstillfällen.

 

Hälsningar Irén Lejegren/

ordförande för socialdemokraterna i Örebro kommun

 

Hur når du oss enklast?

Vi som arbetar som ombudsmän för socialdemokraterna i Örebro heter Nina Höijer och Dennis Begic. Vi finns på Stortorget 19 B, 702 11 Örebro. Säkrast mellan kl.8.30–16.00.

Kom gärna in på en fika om du har vägarna förbi!

Du når oss på tfn 16 71 11 eller nina.hoijer@socialdemokraterna.se samt tfn 16 71 07 eller dennis.begic@socialdemokraterna.se

På vår hemsida www.socialdemokraterna.se/orebro hittar du nyheter och information. Vi har också en egen facebooksida ”Socialdemokraterna Örebro kommun” där vi publicerar nyheter och annonserar aktiviteter. Vår sida på Facebook hittar du påwww.facebook.com/socialdemokraternaorebro.

Medlemsbrevet som PDF

Sidan uppdaterades senast: 2015-09-21 14:26