Antalet öppet arbetslösa ungdomar i Örebro har ökat med nästan 20%

Sedan 2006 har antalet öppet arbetslösa ungdomar mellan 18-24 år ökat med 17,8%, det visar färsk statistik från Vuxenutbildning och arbetsmarknadsnämnden som publiceras på Örebro kommuns hemsida.

Som ung i sitt första möte med arbetslivet är det extra viktigt att få vara med, att inte bli satt på undantag och passiviseras. Sedan högerkoalitionen tog över makten i Örebro kommun så har antalet arbetslösa ungdomar som inte erbjuds någon insats för att komma närmare arbete ökat med närmare 20%.

Antal öppet arbetslösa, 18-24 år, februari månad respektive år 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Det spelar ingen roll hur man paketerar sin politik, facit talar sitt tydliga språk. Det är en dramatisk ökning av antalet ungdomar som lämnas åt sitt eget öde när de är arbetslösa, säger Lena Baastad, oppositionsråd (s)

- Vi i oppositionen har sett den här oroväckande utvecklingen under en längre tid och har budgeterat flera förslag för att erbjuda ungdomar utveckling istället för passiv arbetslöshet. Bland annat har vi velat införa en ny satsning på etableringsjobb med 150 platser och 400 ytterligare platser till feriearbete för unga men högerkoalitionen i Örebro har inte varit intresserade, säger Murad Artin, oppositionsråd (v).

För mer kommentarer kontakta:

Lena Baastad, oppositionsråd (s), 070-3751637
Murad Artin, oppositionsråd (v), 070-3760398

Källa diagram: Örebro kommun

2008-04-02 12:55