Axel Gisslén fick Tage Erlanders hedersmedalj

Mats Sjöström fick 40 rosor efter att ha avgått ur styrelsen, en för varje år han suttit.

 

Mats Sjöström lämnade styrelsen för Socialdemokraterna i Örebro, när arbetarekommunens årsmtöe gick av stapeln på måndagen. Mats Sjöström valdes till styrelsen redan 1967 som oppositionell SSU:are. Landstingsrådet Håkan Bergman gav en redogörelse över Mats Sjöströms betydelse, inte bara som kommunpolitiker, utan kanske framförallt som socialdemokrat. Hans 40 år inom arbetarekommunens styrelse är ett svårslaget rekord (?)

Axel Gisslén tar emot Tage Erlanders hedersmedalj från partistyrelsen.

 

Under mötet tilldelades också Tage Erlanders hedersmedalj till Axel Gisslén. Tage Erlanders hedersmedalj utdelas av partistyrelsen till medlemmar som representerat partiet i samhälleliga organ och/eller i socialdemokraterna under minst 30 år.

Förre kommunfullmäktigeordföranden Torgny Larsson tecknade Axel Gissléns liv från Storskogen i Jämtland till kommunstyrelsens ordförande i Örebro. Torgny Larsson lyfte fram Axel Gissléns betydelse för kommundelsreformen i Örebro.

Själv berättade Axel om hur han som ung mötte klassamhället, och hur socialismen blev en teori som förklarade och som omsatte hans erfarenheter till något konstruktivt. Axel Gisslén avslutade sitt tacktal med att berätta om en äldre valaffisch. Bilden på en ung pojke på cykel följdes av texten: Ung och begåvad, men fattig. Ge honom chansen. Axel menade att det där var ett liberalt budskap. Ett socialistiskt budskap borde vara: Ung och begåvad, men fattig. Avskaffa fattigdomen! ”– Det arbetet återstår kamrater”, avslutade Axel Gisslén.

 

2007-03-14 10:25