Jonas Karlsson kräver rättelse i NA

Nedan kan du läsa Jonas Karlsson brev till Nerikes Allehanda.

Hej!

Jag var mycket förvånad när jag slog upp tidningen på lördag morgon. I tidningen står det att jag eller vi föreslagit sänkt inomhustemperatur som ett sätt att spara pengar. Det är inte sant!

Du (Sven-Erik Ardhage) och jag talades vid igår (fredag eftermiddag). Du frågade mig då om förslaget om sänkt inomhustempratur och jag förstod överhuvudtaget inte frågan. Jag var med på programnämnden möte och under mötet diskuterades det överhuvudtaget ingenting om inomhustemperatur. Vad som sagts under presskonferensen efter mötet vet jag inte eftersom, jag inte är med på den längre. Möjligen är det något förvånade att den nya kommunledningen ägnar sig åt att diskutera vad jag eventuellt tycker på sina presskonferenser.

När du i vårt telefonsamtal kopplade frågan om temperatur till ett extraärende utgick jag ifrån att det var ett missförstånd. Socialdemokraterna och vänsterpartiet har föreslagit en hyresjustering för att kompensera energikostnadsökningen. En procents höjning av internhyran motsvarar de energikostnadsökningar som vi beräknade i våras. Nu har priserna fallit något under hösten så rimligen handlar det om en mindre justering än en procent.

Vad jag inte förstår är varför det refereras till mig i frågan om temperatur överhuvudtaget? Jag klargjorde tydligt i vårt samtal att jag inte föreslagit någon temperatursäkning, att jag inte tänker föreslå någon och om det diskuteras temperatursänkningar får det stå för den nya majoriteten. Jag har inte deltagit i några sådana diskussioner.

Jag bifogar vårt förslag till extraärende under nämnden som ytterligare förtydligande.

Jag förväntar mig en rättelse i tidning!

Jonas Karlsson
Kommunalråd (s)
Örebro kommun

jonas.karlsson@orebro.se
www.jonaskarlsson.se
+46 19 214003

Stortorget 1
Box 30000
701 35 Örebro
Sweden

Klicka här för att läsa bilagan!

2007-01-13 10:22