Örebro på plats i Björkvik

Det var 40 förväntansfulla örebroare som gav sig iväg med buss till Björkvik. Väl framme var det publikrekord i Björkvik.

Det var ett intressant tal som hölls av Göran Persson. Bland annat lovades höjning av taket i bostadstillägget för pensionärer (BTP) till 5 000 kr och höjd nivå till 95%. Nivåhöjningen ska även omfatta personer med sjukersättning. Här kan du läsa mer om denna reform.

Göran Persson talade vid flera tillfällen om villkor för äldre i sitt tal. "Hellre billigare boende för de sämst ställda pensionärerna än subventioner till välbeställda som ska ha städhjälp", sa Göran Persson i sitt tal.

Göran Persson talade också om kriget i Libanon och sa att Sverige erbjudit sig stå värd för en konferens om återuppbyggnad av Libanon. ”Sverige ska finnas i första ledet. Det handlar ytterst om vår framtid. Vi kräver att båda parter lägger ner vapnen."

Rörande fastighetsskatten sa Göran Persson att Pär Nuder presenterar ett förslag nästa vecka. "Men det handlar inte om att ta ut mer pengar i fastighetsskatt och inte heller om att avskaffa den."

Göran Persson talade också om Det Gröna Folkhemmet. ”Det är inte den nya tekniken som är farlig för jobben. Det är den gamla."

Och om kärnkraften: ”Så länge inget händer tycker vi det är toppen, när något väl händer ser vi hur sårbart det är”

Om den moderatledda högeralliansens förslag om nedskärningar i a-kassa och sjukförsäkring: ”Vi har aldrig trott på piskan som drivkraft”

Se bilder från resan här.

 

2006-08-07 09:50